ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Ζητήματα ανάπτυξης και σχεδιασμού στη συνάντηση Λιβανού – Φαρμάκη

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, στο γραφείο του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοκαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός.

Την συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα ανάπτυξης και σχεδιασμού, ενώ ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε και σε θέματα Υγείας. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε εκτενώς το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας, Δήμων και κεντρικής Κυβέρνησης, με στόχο να ξεπερνιούνται γραφειοκρατικά εμπόδια όταν ανακύπτουν και να επιταχύνονται οι αναγκαίες δράσεις.

Από την πλευρά του ο κ. Λιβανός μίλησε για την σημασία εκπόνησης μίας ολοκληρωμένης μελέτης μεσο-μακροπρόθεσμης ανάπτυξης της Αιτωλοακαρνανίας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας, ενώ ο κ. Φαρμάκης, αφενός υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας του πολιτικού με το αυτοδιοικητικό δυναμικό της περιοχής και αφετέρου, τη σημασία που αποδίδει στην αγαστή συνεργασία με τα κυβερνητικά στελέχη προκειμένου η Δυτική Ελλάδα να αντιμετωπίσει με μεγάλες ταχύτητες, τα πολύχρονα ελλείμματα.

Πρόσθεσε δε, ότι η σημερινή Περιφερειακή Αρχή ήδη κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στην προσπάθεια ανάταξης της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, έχοντας θέσει σε λειτουργία το σχέδιο που προεκλογικά είχε εξαγγείλει για συνολική ανάπτυξη, όλων των περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Σ. Λιβανού:

“Συνάντηση είχαν χθες, 02.03.2019, στην έδρα της Περιφερειακής αρχής στην Πάτρα, ο Σπήλιος Λιβανός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο βουλευτής συνεχάρη και πάλι τον κ. Φαρμάκη για την μεγάλη νίκη του στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές, που ανοίγει νέους ορίζοντες για μια σύγχρονη οικονομική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο στην ιδιαίτερη πατρίδα μας και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της Αιτωλοακαρνανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη δημιουργίας νέων υποδομών και στη βελτίωση των υφιστάμενων, στα εγγειοβελτιωτικά έργα, στις επενδύσεις στο χώρο της τοπικής και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, προκειμένου να καταστεί εφικτή η εξέλιξη του νομού Αιτωλοακαρνανίας σε μια σύγχρονη κι οργανωμένη ελληνική περιφέρεια κατά τα πρότυπα των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του νομού μας.

Επιπλέον, με συνέπεια στα όσα προεκλογικά είχε υποστηρίξει, ο Σπήλιος Λιβανός πρότεινε να ενταχθεί στο προϋπολογισμό της Περιφέρειας η εκπόνηση μιας συνολικής αναπτυξιακής μελέτης, που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη στην Αιτωλοακαρνανία και θα την οδηγήσει στις επόμενες δεκαετίες, μιας μελέτης-ευκαιρίας για την αλλαγή σελίδας στο κεφάλαιο της Ιστορίας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Η μελέτη αυτή θα μπορούσε να συνταχθεί στο πρότυπο της μελέτης «Η Ελλάδα 10 χρόνια μπροστά», που εκπονήθηκε για ολόκληρη την Ελλάδα από την εταιρεία McKinsey.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη καλύτερης συνεργασίας μεταξύ του 1ου και 2ου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης με την κεντρική κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόζονται αποτελεσματικότερα οι επιλεγόμενες πολιτικές αλλά και να λύνονται άμεσα ζητήματα που ανακύπτουν, υπερβαίνοντας τυχόν επικαλύψεις αρμοδιοτήτων φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και υπουργείων αλλά και προβλήματα γραφειοκρατίας”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close