ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Το Facebook ζητά πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, τότε το Facebook κινδυνεύει να βρεθεί μπροστά σε σκάνδαλο που όμοιό του δεν έχει ξαναπλήξει τον κολοσσό των social media.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal, το Facebook έχει έλθει σε συνεννόηση με μεγάλες τράπεζες, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών του.


Τα στοιχεία που το Facebook ζητά από τις τράπεζες αφορούν στις συναλλαγές των πελατών τους, τα υπόλοιπα των λογαριασμών και συναλλαγές με πλαστικό χρήμα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το Facebook με τη σειρά του θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να έχουν ειδικά προνόμια στο Messenger, την εφαρμογή μηνυμάτων του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook δεσμεύεται ότι δεν θα χρησιμοποιεί τα στοιχεία αυτά για διαφημιστικούς σκοπούς, ούτε θα τα μοιράζεται με τρίτους, ωστόσο, μετά το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, τέτοιες δεσμεύσεις ακούγονται κούφιες.

Υπνεθυμίζεται ότι το Facebook -και όχι μόνο- βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες στο στόχαστρο τόσο για την ποσότητα προσωπικών δεδομένων των χρηστών του που αποθηκεύει, όσο και για την ασφάλεια αυτών των δεδομένων.

aftodioikisi.gr

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button