ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Απαντά μέσω facebook ο Καραπάνος στον Βίτσα: “Αναμένουμε τις ενέργειές σας και όχι απαξιωτικές συμπεριφορές”

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις για την έλευση προσφύγων στο Μεσολόγγι. Στην ηχηρή επιστολή του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα προς στον δήμαρχο Μεσολογγίου Νίκο Καραπάνο,ο τελευταίος επέλεξε να απαντήσει μέσω…facebook.

“Οι Μεσολογγίτες και οι Μεσολογγίτισσες στην συντριπτική τους πλειοψηφία κ. Υπουργέ δεν «παζαρεύουν» την αξιοπρέπειά τους έναντι τιμημάτων. Ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας καλά πως στον ανθρώπινο πόνο δεν χωρά καμία συναλλαγή”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά:

Και οι Μεσολογγίτες κ. Υπουργέ ένoιωσαν αντίστοιχα με τα δικά σας συναισθήματα έκπληξης όταν διαπίστωσαν πως για μία ακόμη φορά η κρατική εξουσία αποφασίζει ερήμην τους.

Αποφασίζει και εφαρμόζει κατά την κρίση της χωρίς να μπει στην διαδικασία να ενημερώσει στοιχειωδώς την τοπική κοινωνία, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις ίδιες τις υπηρεσίες της.

Προφανώς γιατί (πάλι) θεωρεί πως οι κανόνες και οι αποφάσεις που συντάσσει και λαμβάνει δεν επιδέχονται διάλογο και προτάσεις.

Στην πόλη λοιπόν που οι πρόγονοί της εξέλεξαν τον αρχηγό τους με κανόνες άμεσης δημοκρατίας και συναποφάσισαν την πορεία τους στο ολοκαύτωμα προασπίζοντας ιδέες όπως η Ελευθερία, η Δικαιοσύνη, η Πίστη και η Ελπίδα, τα «μαθήματα ιστορίας» είναι περιττά.

Όπως περιττές είναι και οι υποδείξεις περί ανθρωπισμού κι άλλων ιδεωδών, που εμείς εδώ, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας εφαρμόσαμε ουκ ολίγες φορές χωρίς να περιμένουμε κανένα οικονομικό ή άλλο αντιστάθμισμα.

Οι Μεσολογγίτες και οι Μεσολογγίτισσες στην συντριπτική τους πλειοψηφία κ. Υπουργέ δεν «παζαρεύουν» την αξιοπρέπειά τους έναντι τιμημάτων. Ξέρουν να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, γνωρίζοντας καλά πως στον ανθρώπινο πόνο δεν χωρά καμία συναλλαγή.

Γνωρίζουν καλά την Ιστορία και τις καταβολές τους και τα κρατούν ψηλά χωρίς τις δικές σας «νουθεσίες».

Για μια ακόμη φορά ζητούμε απαντήσεις και ενημέρωση για τον τόπο μας κ. Υπουργέ. Αναμένουμε τις ενέργειές σας και όχι απαξιωτικές εκφράσεις και συμπεριφορές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close