Facebook: Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει -και στην Αιτωλοακαρνανία- για τα fake news και τις συκοφαντίες;

Όσοι έχουν κοινό νου και λογική έχουν συνηθίσει να ακούνε παλαβομάρες και στην Αιτωλοακαρνανία όπως σε όλη τη χώρα. Ειδικά τα τελευταία χρόνια στα κοινωνικά δίκτυα το πράγμα ξέφυγε, ενώ τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στην περιοχή μας με αφορμή τον κορωνοϊό. Κι αυτό παρότι δεν είμαστε και η πιο χτυπημένη περιοχή από την πανδημία.

Κι όμως, αυτό δεν εμποδίζει ένα σωρό συνωμοσιολόγους να έχουν ξεφύγει από κάθε όριο και να λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ορισμένα από τα μαργαριτάρια σοφίας που μπορεί να βρει κανείς στα τοπικά δίκτυα από ανθρώπους που ΕΠΩΝΥΜΩΣ δεν διστάζουν να διαβάλουν συνειδήσεις και να επιρρίψουν κατηγορίες σε ανθρώπους που, φυσικά, δεν είναι παρόντες για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, διότι στην περίπτωση αυτή θα έπρεπε να είναι όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή.


Διαβάζουμε λοιπόν-κάποιες φορές από ανθρώπους που αυτοαποκαλούνται κι επιστήμονες-ότι ο Τσιόδρας έχει δημιουργήσει 100 ιούς στα εργαστήρια(!), ότι όλοι όσοι μάχονται αυτό τον καιρό τον κορωνοϊό είναι λαμόγια, ότι έχουν σταματήσει τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα στην χώρα(έτσι έχει καταλάβει το ταραγμένο τους μυαλό), αλλά και άλλα χειρότερα.

Το τι έχει ακούσει η οικογένεια του άτυχου γιατρού από τις Οινιάδες που νόσησε, δεν το βάζει ούτε ο πιο νοσηρός νους.

Δείτε μερικά παραδείγματα:

Τολμάνε να αφήνουν υπονοούμενα που ξεπερνούν την αστυνομική φαντασία, ρίχνουν προσωπικές βολές και νομίζουν, μάλλον, ότι όλα αυτά τα λένε σε κάποιο μήνυμα με τους «φίλους» τους. Δεν καταλαβαίνει το θολωμένο τους μυαλό ότι το facebook είναι δημόσιο βήμα αλλά ταυτόχρονα και μια εταιρεία που υπόκειται σε νόμους… Κι έτσι διαβάζουμε την παράνοια του καθενός- ανεξέλεγκτα και σε κοινή θέα- παρακολουθώντας ανθρώπους να διασύρονται.

Δείτε για παράδειγμα ένα ακόμη εμετικό -τοπικό- σχόλιο για τον άτυχο 35χρονο, που “έσβησε” χθες από κορωνοϊό, όντας το νεώτερο θύμα της πανδημίας στη χώρα:

Και η ερώτηση είναι απλή: δεν υπάρχει ένας εισαγγελέας να τους μαζέψει; Επιτρέπεται να λες ότι θες στα δίκτυα; Δεν υπάρχει νόμος για διασπορά ψευδών ειδήσεων; Για συκοφαντική δυσφήμιση; ‘Η αυτο τελικά αφορά μόνο στους δημοσιογράφους; Σε κάποιες περιοχές της χώρας λειτουργοί της Δικαιοσύνης έκαναν κάποια αρχή.

Εδώ τι χρειάζεται άλλο να διαβάσουμε πέρα από κατηγορίες(επώνυμα)ότι κάποιος «είπε επίτηδες ότι αρρώστησε για να πάρει λεφτά»; Ή ότι «τα εμβόλια του Γκέιτς τα προωθούν συγκεκριμένοι άνθρωποι στην περιοχή»;
Κι αν δεν υπάρχει εισαγγελέας, δεν βρίσκεται τουλάχιστον ένας διαδικτυακός μπόγιας;

η συντακτική αντι-ψεκασμένη μονάδα

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Facebook κορωνοϊός συκοφαντίες