Δυτική Ελλάδα

Ευθύμης Λέκκας: Ανυπόστατες οι φημολογίες για νέο δυνατό σεισμό στα Ιωάννινα

koi-lekkas1Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε για τον ισχυρό σεισμό στα Ιωάννινα στον Prisma 91,6 λέγοντας ότι υπάρχουν διάφορες φημολογίες αρκετά γνώριμες στον ίδιο για ισχυρό μετασεισμό στην πόλη των Ιωαννίνων, λέγοντας ότι ακούει κανείς πράγματα ανυπόστατα και ανόητα, λέγοντας πως στόχος είναι να εντυπωσιάσουν και κάτι ξέρουν.
wp_ad_camp_2] Η πάγια θέση είναι ότι ακούμε πάντα αυτούς που έχουν την ευθύνη για κάποια πράγματα και αυτή την στιγμή την έχουν οι επιστήμονες, Η περιφέρεια, Φορείς και τον ΟΑΣΠ που έχει αποδείξει εδώ και 35 χρόνια ότι έχει υψηλό κύρος και έχει συμβάλει στην αντισεισμική θωράκιση της χώρας.

Αυτές οι φημολογίες δεν ισχύουν, η αντισεισμική δραστηριότητα είναι μέσα στα φυσιολογικά πλαίσια, με τους μετασεισμούς να εκτονώνουν την όλη κατάσταση και σταδιακά μπαίνουμε σε μια φάση ηρεμίας.

Όσο περνάνε οι μέρες τόσο θα αραιώνουν οι μετασεισμοί προς την συχνότητα τους και μικραίνουν σε μέγεθος.

Όσον αφορά αν περιμένουμε τους σεισμούς, δεν ισχύει αυτό, ωστόσο περιμένουμε ένα σεισμό σε όλη την χώρα, περιμένουμε να γίνουν και μικροί και μεγάλοι,αλλά δεν ξέρουμε πότε και που θα γίνουν αυτοί.

efkadatoday.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close