Γεγονότα

Eυθ. Λέκκας: Να εκκενωθεί πρώτα η Κλεπά-χρειάζεται συνολική μελέτη για την περιοχή

epi-lekkas-katolisthiseisΤο πρώτο που πρέπει να γίνει και το μόνο που είναι δυνατό να γίνει στην παρούσα φάση, είναι να απομακρυνθούν από τα σπίτι τους οι κάτοικοι των ορεινών χωριών που κινδυνεύουν από τα κατολισθητικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες, λόγω της έντονης κακοκαιρίας, εξηγεί μιλώντας στο agriniopress.gr ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος κ. Ευθύμιος Λέκκας.

«Στην Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας έχουμε σπίτια που έπεσαν και άλλα, που κινδυνεύουν άμεσα να πέσουν. Η περιοχή θα πρέπει να εκκενωθεί και να υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση του φαινομένου, λαμβάνοντας υπόψιν το ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν οι βροχοπτώσεις. Θα πρέπει λοιπόν να έχουμε μια προληπτική διαδικασία εκκένωσης σε σπίτια με ζημιές και σε κάθε περίπτωση θα είμαστε έτοιμοι να επέμβουμε», δηλώνει ο κ. Λέκκας.

Το μόνο που μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, εξηγεί ο βραβευμένος γεωλόγος, είναι, αφού καταλαγιάσει το φαινόμενο και κατά τη διαδικασία πλέον της αποκατάστασης των ζημιών, είναι μια συνολικότερη μελέτη του εδάφους.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα και τα όσα δηλώνει στο agriniopress.gr είναι περίπου 400 τα χωριά ανά την Ελλάδα που κινδυνεύουν από πιθανότητα κατολισθήσεων, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 30 είναι στην Αιτωλοακαρνανία.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια γενικότερη μελέτη για τέτοια φαινόμενα», εξηγεί ο ίδιος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close