ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Εύσημα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμα REBRAIN GREECE

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen μίλησε στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022 – Η Μεγάλη Πρόκληση» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στη Δυτική Ελλάδα και στην πρωτοβουλία REBRAIN GREECE ως ένα καλό παράδειγμα πολιτικών που πρέπει να ενισχυθούν, προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να μην εγκαταλείπουν τη χώρα μας.


Η Περιφέρειά Δυτικής Ελλάδος, υιοθέτησε την πρωτοβουλία #REBRAINGREECE του Υπουργείου Εργασίας και σε συνεργασία με το σύνολο των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Δυτικής Ελλάδας αλλά και την υποστήριξη των Περιφερειών, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Ηπείρου, κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση στην ΕΕ για την ανάδειξη της Δυτικής Ελλάδας σε πόλο ψηφιακής καινοτομίας. Η πρόταση βρίσκεται στο στάδιο της τελικής έγκρισης από τις υπηρεσίες της Ε.Ε.

Σε μήνυμα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, σημειώνει επίσης:

«Στόχος η διαμόρφωση των συνθηκών και των υποδομών που θα επιτρέψουν σε νέους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό, να επιστρέψουν και να ενισχύσουν το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας του τόπου μας.
Η στρατηγική μας δικαιώνεται.
Το όμορφο μέλλον της Δυτικής Ελλάδας ξεκινάει από τα όμορφα μυαλά των ανθρώπων της!».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button