Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ευρυτανία: Είπαν “όχι” στις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις βιομηχανικής κλίμακας στην Βαλαώρα

Την Πέμπτη 16-7-2020 , στη Λαμία, κατά τη διάρκεια της 6ης Τακτικής συνεδρίασης τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας μετά από την εισήγηση που βασίστηκε στις ομόφωνες αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης του χωριού της Βαλαώρας στην Ευρυτανία , του Τοπικού της Συμβουλίου Βαλαώρας και του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων καθώς και στο Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π. της Δημοτικής Ενότητας Απεραντίων Αγράφων περί χωρικής και οικιστικής οργάνωσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε και εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα / απόφαση που αφορά το χωριό.

1ον Να καταψηφίσει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκων εγκαταστάσεων βιομηχανικής κλίμακας στη θέση Λιθαρόστρουγγα Βαλαώρας και

2ον Να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει την καταστροφή των βοσκότοπων και της κτηνοτροφίας στην περιοχή, στο μεγαλύτερο κτηνοτροφικό χωριό της Ευρυτανίας.

Να διασφαλίζουν τον φυσικό πλούτο και την ευημερία των πολιτών.

“Χαιρετίζουμε την απόφαση που ελήφθη με απόλυτη ομοφωνία από όλες τις παρατάξεις. Αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα ακόμα όπλο για την επίτευξη του σκοπού μας που είναι η ακύρωση της αλλαγής χρήσης , όμως σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε”, αναφέρει σε ανακοίνωση της η Επιτροπή Αγώνα στην Βαλαώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button