Αυτοδιοίκηση

Συσκέψεις σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων

po-staraka-syskepsi-kakokairiaΣτα γραφεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι συγκάλεσε πριν λίγη ώρα ευρεία σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά, για να εκτιμηθεί η κατάσταση που έχει ανακύψει από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή και τις υποδομές της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Νίκος Υφαντής, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλίας και Ακαρνανίας, οι Διοικητές Πυροσβεστικής Αιτωλοακαρνανίας και Αγρινίου, τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας κ.κ Ι. Κολοβός και Γ. Τσόγκας, η Διευθύντρια κι ο Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής  Ενότητας κ. Ε.  Καραθανάση και κ. Ν. Παππάς αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Ι. Τέγας  και ο Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Κ.. Κούστας .

Έγινε πλήρης αποτίμηση  της  κατάστασης  από την Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταρακά και υπήρξε πλήρης ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων. Βεβαιώθηκε  η ετοιμότητα  όλων των υπηρεσιών όλο το 24ωρο ενώ αναμένεται νέα εκτίμηση και με βάση την πρόβλεψη των φαινομένων, ενώ  προετοιμάζονται τρόποι παρέμβασης στις  ήδη πληγείσες περιοχές.

po-syskepsi-kairika-nafpaktos

Επίσης,  το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη ο δημαρχείο Ναυπακτίας μεταξύ κλιμακίου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας  και του δήμου Ναυπακτίας. 
Από την περιφέρεια παρευρέθηκαν  η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα Σταρακά, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Υφαντής, ο προϊτάμενος της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας  κ. Τέγας. πο τον δήμο Ναυπακτίας, ο δήμαρχος Ναυπακτίας  κ. Λουκόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Κοτρωνιάς, κ. Κοτσανάς και κ. Σύψας, εκπρόσωποι της αστυνομίας.
Ο κ. Κοτρωνιάς προέβη  σε εκτενή ενημέρωση γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος Ναυπακτίας και κυρίως τα χωριά της Ορεινής Ναυπακτίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό επτά τοπικών κοινοτήτων της ορεινής Ναυπακτίας.
Η κα  Σταρακά  χαρακτήρισε ελεγχόμενη την κατάσταση στον νομό, εξηγώντας πως τα μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επαγρύπνησης. 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button