Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ευπάλιο: το χωριό που έχουν γεννηθεί οι περισσότεροι γιατροί, αναλογικά με τον πληθυσμό του

Ο όμορφος αυτός τόπος γέννησε και γεννάει γιατρούς

Έναν ιδιαίτερο λόγο έχει να περηφανεύεται η μικρή κοινότητα των 700 μόνιμων κατοίκων του Ευπαλίου.

Με αναλυτικό ρεπορτάζ η εφημερίδα “ΤΟ ΕΥΠΑΛΙΟ” παρουσιάζει αποκαλυπτική έρευνα με βάση την οποία το Ευπάλιο, σαν χωριό, έχει αναλογικά δημιουργήσει τους περισσότερους γιατρούς στην Ελλάδα.

Στην έρευνα μάλιστα καταγράφονται ένας προς ένας οι εβδομήντα εννέα (79) Ευπαλιώτισσες και Ευπαλιώτες γιατροί και οι ειδικότητές τους.

Παιδιά φτωχών οικογενειών οι περισσότεροι που είχαν όμως θέληση για μάθηση και πρόοδο.

Το εντυπωσιακό νούμερο των 79 γιατρών που έλκουν την καταγωγή τους από το Ευπάλιο, το κατατάσσει πρώτο σε όλη την Ελλάδα, συγκριτικά και αναλογικά βέβαια με τον πληθυσμό κάθε χωριού και κωμόπολης.

Για το Ευπάλιο άλλωστε των 700 περίπου κατοίκων του χειμώνα και οπωσδήποτε πολύ περισσοτέρων τους καλοκαιρινούς μήνες, μπορεί να μην είναι κάποιο μικρό χωριό, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλο που να δικαιολογεί να είναι τόπος που γεννάει τόσους πολλούς επιστήμονες.

Μάλιστα , στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε ο δημοσιογράφος Περικλής Λουκόπουλος, ο οποίος επιμελείται τη δίμηνη εφημερίδα, αναζήτησε τους λόγους που οδήγησαν όλους αυτούς να ακολουθήσουν την ιατρική επιστήμη χωρίς όμως να μπορέσει να διαμορφώσει συγκεκριμένη άποψη.

Από το Ευπάλιο κατάγονταν πολλοί γιατροί που διέπρεξαν στην Ελλάδα και το εξωτερικό τον 20ο αιώνα , όπως ο Νίκολαος Σμπαρούνης και ο Αθανάσιος Μπάμπος που δημιούργησαν και κλινικές στην Αθήνα.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button