Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Ευλογιά των πιθήκων: Παγκόσμιο συναγερμό κήρυξε ο ΠΟΥ

Ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων εξαπλώνεται και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάσισε να κηρύξει παγκόσμιο κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία! Είναι το ανώτατο επίπεδο συναγερμού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μετά τα 17.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που έχουν εντοπιστεί σε 74 χώρες στον κόσμο!


«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, εκτός της Ευρώπης, όπου είναι αυξημένος.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι εξαιτίας της ευλογιάς των πιθήκων, είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Είναι η τρίτη φορά και η δεύτερη μέσα σε δυο χρόνια που ο Οργανισμός σημαίνει παγκόσμιο συναγερμό. Οι άλλες δυο συστάσεις που παραμένουν ακόμη ενεργές είναι για τον κορονοϊό και η συνεχιζόμενη προσπάθεια εξάλειψης της πολυομυελίτιδας.

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους τόνισε ότι η αρμόδια Επιτροπή του ΠΟΥ δεν μπορούσε να καταλήξει σε ομοφωνία για το αν η ευλογιά των πιθήκων πρέπει να χαρακτηριστεί παγκόσμιο ζήτημα υγείας. Ωστόσο, η εξάπλωση του ιού παγκοσμίως είναι ραγδαία και αποφάσισε ότι ήταν ζήτημα παγκόσμιας ανησυχίας.

«Η εκτίμηση του ΠΟΥ είναι ότι ο κίνδυνος της ευλογιάς των πιθήκων είναι μέτριος παγκοσμίως και σε όλες τις περιοχές, εκτός από την ευρωπαϊκή περιοχή, όπου αξιολογούμε τον κίνδυνο ως υψηλό», τόνισε.

newsit.gr

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button