Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Ευλογιά των πιθήκων: Μεταδίδεται μόνο αφού εμφανιστούν τα συμπτώματα

Συναγερμό έχει προκαλέσει στις υγειονομικές Αρχές παγκοσμίως η ευλογιά των πιθήκων, που αν και ήπια συμπτωματικά και με χαμηλή θνητότητα, μεταδίδεται ραγδαία.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Παναγής Γαλιατσάτος, επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins, σημείωσε πως δεν χρειάζεται φόβο αλλά μόνο προσοχή.


«Προσοχή χρειάζεται, όχι φόβο. Δεν είναι καινούργιο μικρόβιο, είναι κάτι που ξέρουμε εδώ και 70 χρόνια. Προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς βγήκε έξω από την Αφρική».

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε πως αυτό που ερευνούν οι επιστήμονες τώρα είναι πώς το μικρόβιο κατάφερε να φτάσει στην Ευρώπη. Όπως σημειώνεται, η ευλογιά των πιθήκων έχει δύο μορφές, μία της δυτικής και μία της ανατολικής Αφρικής.

Το μικρόβιο της ανατολικής Αφρικής φαίνεται να είναι αυτό που έχει φτάσει στην Ευρώπη, το οποίο είναι πιο ασθενές από αυτό της δυτικής Αφρικής.

«Ξεχωρίζει από τον Covid. Covid κολλούσαμε σε στιγμές που δεν είχαμε συμπτώματα. Εδώ (σ.σ. στην ευλογιά των πιθήκων) κολλάς κάποιον αν έχεις συμπτώματα».

Ο κ. Γαλιατσάτος σημείωσε πως η ευλογιά των πιθήκων είναι ήπια νόσος με χαμηλή θνητότητα, με τους ειδικούς να εξετάζουν πλέον αν θα πρέπει να χορηγηθούν τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια ευλογιάς, «τα οποία μπορούν να βοηθήσουν».

megatv.com


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button