«Ευήνωρ»-Αγρίνιο: Νέος υπερσύγχρονος ανοιχτού τύπου μαγνητικός τομογράφος (μοντέλο 2024)

Νέος υπερσύγχρονος ανοιχτού τύπου μαγνητικός τομογράφος (μοντέλο 2024) στο «Ευήνωρ».

Πρόκειται για τον MAGNETOM LUMINA 3 TESLA της εταιρείας Siemens, ανοιχτού τύπου, έναν από τους πιο εξελιγμένους μαγνητικούς τομογράφους που διατίθενται παγκοσμίως με (ΑΙ) Τεχνητη Νοημοσύνη, αλλά και από τους πρώτους που διατίθενται στη χώρα μας, και δη με ενσωματωμένη οθόνη για παρ ακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων κατά τη διάρκεια της εξέτασης.


Πραγματοποιεί πλήθος εξετάσεων σε 5 λεπτά.

Το πιο σημαντικό όμως πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτει 3 TESLA μαγνητικού πεδίου που παράγoνται, καθώς είναι δύο φορές πιο ισχυρό από τα πεδία που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας υψηλού πεδίου και έως και 15 φορές ισχυρότερο από τα μηχανήματα μαγνητικής τομογραφίας χαμηλού πεδίου ή ανοικτού πεδίου (ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια πιο καθαρή και πληρέστερη εικόνα και άρα ένα πολύ πιο ακριβές διαγνωστικό αποτέλεσμα. Τα ισχυρότερα μαγνητικά πεδία, δε, σε σύγκριση με τους συνηθισμένους μαγνητικούς τομογράφους, παράγουν επίσης καλύτερες εικόνες μαλακών ιστών και οργάνων.

Τέλος διαθέτει την βιομετρική τεχνολογία (BioMatrix Technology) της Siemens η οποία  έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται αυτόματα στη σωματομετρία του κάθε ασθενούς, να προβλέπει τις κινήσεις του ασθενούς, και να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματός του.

 

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Ευήνωρ