ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

ΕΥΔΑΠ:  Κοντά στα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας με δωρεά 135 tablets στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους»

 Σε δωρεά 135 tablets σε 38 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας προχώρησε η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Για την ΕΥΔΑΠ η ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην ψηφιακή και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, που η κρίση COVID-19 ανέδειξε ως επιτακτική ανάγκη, είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας.

Καθώς η εξέλιξη της πανδημίας καθιστά την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση μια νέα πραγματικότητα που μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές καλούνται να εντάξουν στη ζωή τους, η παροχή tablets στους μαθητές που δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, είναι απαραίτητη ώστε να ενισχυθεί η ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα τηλεκπαίδευσης.

Σε αυτή την ανάγκη ανταποκρίθηκε άμεσα η ΕΥΔΑΠ, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας που διακρίνει την Εταιρεία και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η παράδοση των tablets στα σχολεία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στη δωρεά συνολικά 227 tablets που διανεμήθηκαν ως εξής:

  • 32 tablets σε 15 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδος,
  • 60 tablets σε 6 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής,
  • 135 tablets σε 38 σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης, δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους» που στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας µας. Ευελπιστούμε η δωρεά 227 tablets από την ΕΥΔΑΠ να αποτελέσει πολύτιμο αρωγό στην κοινή προσπάθεια που υλοποιείται µε πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποδοσάκη και τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της πρόσβασης στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών και μαθητριών, ειδικά στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε ως Εταιρεία.

Με δεδομένη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θεωρούμε χρέος, εταιρείες σαν τη δική µας να ανταποκρίνονται άμεσα στην πρόσκληση της Πολιτείας και όλων των ευαισθητοποιημένων Φορέων για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών δομών της χώρας µας, µε σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, συμβάλλοντας στην εμβάθυνση των ψηφιακών δυνατοτήτων μαθητών των Σχολείων µας.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button