ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Ευχές Καραμητσόπουλου για «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά»

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα καινούργιο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα με στόχους και όνειρα για όλους μας», αναφέρει σε μήνυμα ενόψει της σχολικής χρονιάς ο Γιώργος Καραμητσόπουλος αντιδήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών».

Αναλυτικά:


«Αγαπητοί μαθητές και γονείς, αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα καινούργιο και ελπιδοφόρο ξεκίνημα με στόχους και όνειρα για όλους μας.

Ειδικά φέτος που τα σχολεία μας ανοίγουν σε κανονικές συνθήκες κάτι που ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Για αυτό και η σημαντικότερη ευχή είναι να έχουμε όλοι μας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική. Όλα τα άλλα θα γίνουν.

Οι μαθητές μας να έρθουν στο σχολείο με θετική σκέψη και με σκοπό να πάρουν από αυτό όσα περισσότερα μπορούν. Να έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά τους και ακόμα περισσότερο να έχουν ανοιχτό το μυαλό και την καρδιά τους και να εμπιστευτούν τους δασκάλους και καθηγητές τους στο όμορφο ταξίδι της γνώσης.

Παρά τα προβλήματα και τις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, το Δημόσιο Σχολείο μπορεί, χάρη στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, να συνεχίσει να είναι σημείο αναφοράς για την Ελληνική κοινωνία.

Αρκεί να παραμείνει προσηλωμένο στον σπουδαίο και ουσιαστικό ρόλο του, να προσφέρει σε όλους τους μαθητές, χωρίς καμιά απολύτως διάκριση, τη δυνατότητα της γνώσης και της κοινωνικοποίησης.

Για αυτό σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να το αφήσουμε να μετατραπεί σε ένα «εξεταστικό κέντρο». Είναι χρέος όλων μας να το διαφυλάξουμε και να το προστατέψουμε από κάθε απόπειρα υποβάθμισης του ρόλου του, συρρίκνωσης ή ιδιωτικοποίησης.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button