Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ευχέλαιο του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στο νοσοκομείο Αγρινίου

Ευχήθηκε σύντομα να τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου

Ευχέλαιο τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Το Ιερό Μυστήριο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Διοικητού του Νοσοκομείου κ. Μιχαήλ Σερασκέρη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, του διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ασθενών και συγγενών.


Ο Σεβασμιώτατος, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τη χαρά του, γιατί, με την άδεια της Διοικήσεως του Νοσοκομείου, τελέσθηκε παραμονές της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου, το οποίο η Εκκλησία προσφέρει ως αγιαστική πράξη κάθε φορά που ο άνθρωπος νοσεί σωματικά και πνευματικά.

«Αισθανθήκαμε την ανάγκη να τελέσουμε το Μυστήριο τούτο σε αυτόν τον ιδιαίτερα σημαντικό τόπο, στον οποίο παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες σε ασθενείς της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής. Εδώ, που δίνετε όλοι εσείς μία μεγάλη μάχη, μερικές φορές άνιση, για να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε τους συνανθρώπους μας, να ανακουφίσετε τον σωματικό τους πόνο και να τους προσφέρετε και πάλι το υπέρτατο αγαθό της υγείας, διασφαλίζοντας το ύψιστο δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο που είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ευχαρίστησε τον κ. Διοικητή, τους ιατρούς, τους νοσηλευτές και ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Ευχήθηκε επίσης σύντομα να τεθεί ο θεμέλιος λίθος του Παρεκκλησίου του Νοσοκομείου και εκεί να τελούνται το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλες οι αγιαστικές πράξεις της Εκκλησίας.

mitropolitis damaskinos (2)

mitropolitis damaskinos (4)

mitropolitis damaskinos (1)

Τοπική Διαφήμιση
papathnasio blue Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button