ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ευάγγελος Αποστολάκης: Η έκπληξη του ανασχηματισμού – Από τον Τσίπρα στον Μητσοτάκη

Στο όνομα του ναύαρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη ακούει τελικά η έκπληξη στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης που κυοφορείτο τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ρόλο τον οποίο κατείχε στο προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα ο Νίκος Χαραδαλιάς από τη θέση του υφυπουργού, υπαγόμενος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.


Εκτιμάται ότι η ανάθεση κυβερνητικής θέσης στον κ. Αποστολάκη από τον πρωθυπουργό, αποτελεί άνοιγμα στον κεντρώο χώρο αλλά και απόπειρα να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο νέος υπουργός ήταν υπουργός Άμυνας επί κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα. Ο ίδιος είχε επίσης πολύ στενές σχέσεις με τον τέως πρωθυπουργό.

Ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας, πέραν της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών που προκύπτουν, θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους Σταύρο Μπένο και Χρήστο Τριαντόπουλο προκειμένου να υπάρξει ένα ταχύτατο σχέδιο ανασυγκρότησης των περιοχών που επλήγησαν πρόσφατα από τις πυρκαγιές.

Ποιος είναι ο Ευάγγελος Αποστολάκης

Ο ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1957. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1976 και αποφοίτησε το 1980 με το βαθμό του Μάχιμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και είναι απόφοιτος της Ναυτικής Σχολής Πολέμου. Επιπρόσθετα, έχει αποφοιτήσει από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και από τα σχολεία Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) και Amphibious Warfare School (ΗΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Αντιτορπιλικά (Α/Τ), Ναρκαλιευτικά (Ν/Α) καθώς και πλοία της Διοίκησης Πλοίων Αποβάσεως (ΔΠΑ) ως Αξιωματικός Επιστασιών, Διευθυντής Διευθύνσεων και Ύπαρχος. Επιπρόσθετα, έχει υπηρετήσει στη ΔΥΚ ως Επιστολέας και Διοικητής.

Τοποθετήθηκε ως Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΤΑΛΑΝΤΗ από το 1990 έως 1991, στο Ν/Α ΚΙΣΣΑ από το 1992 έως το 1993, καθώς και στη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΝΑΒΑΡΙΝΟ από το 2003 έως το 2004.

Έχει υπηρετήσει επίσης στο ΣΓ/Υ.ΕΘ.Α, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ από 7 Μαρτίου 2013 παρέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, προήχθη στο βαθμό του Ναυάρχου και παρέλαβε τα καθήκοντα Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο. Παρέμεινε στο αξίωμα αυτό έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

CNN

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button