Αγορά

Eξωτερική θερμομόνωση & θερμοπρόσοψη: Γιατί αποτελούν πολύ καλή επιλογή;

Η θερμοπρόσοψη ή όπως ονομάζεται αλλιώς ονομάζεται εξωτερική θερμομόνωση, είναι η λύση στο να προστατεύσετε το σπίτι σας από τις μεταβολές του εξωτερικού περιβάλλοντος και να δώσετε μία άλλη όψη και ποιότητα κατασκευής.

Λειτουργεί σαν εξωτερικός μανδύας στο κτήριο, ώστε να μην αλλοιώνεται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Με την θερμοπρόσοψη το κτήριο μπορεί να απαλλαχθεί από την υγρασία και την μούχλα που μπορεί να εμφανιστεί από τα χρόνια. Έτσι με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι θερμικές απώλειες, εξοικονομώντας ενέργεια.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Έχει βρεθεί ότι η εξοικονόμηση ενέργειας μπορεί να φτάσει έως και το 50. Η θερμοκρασία δεν θα είναι πλέον η ίδια στο εσωτερικό του σπιτιού. Το σπίτι μπορεί να ζεσταίνεται πιο γρήγορα τον χειμώνα και να κρυώνει επίσης γρήγορα το καλοκαίρι. Και όλα αυτά φυσικά με την λιγότερη δυνατή ενέργεια!

Προστασία τοίχων από μούχλα

Οι τοίχοι πλέον είναι στεγανοποιημένοι και η μούχλα δεν απειλεί το σπίτι. Ακόμα, με την εξωτερική θερμομόνωση, μπορείτε να αποφύγετε την εμφάνιση ρωγμών σε ένα παλιό σπίτι.

Το σπίτι σας μπαίνει σε υψηλή ενεργειακή κατηγορία

Από τη στιγμή που το σπίτι σας πάρει το ενεργειακό πιστοποιητικό, ουσιαστικά πιστοποιείται και η απόδοσή του, κι έτσι αναβαθμίζεται ενεργειακά που σημαίνει ότι σε περίπτωση πώλησης ανεβαίνει και η εμπορική του αξία.

Εξοικονόμηση χώρου και καλαίσθητο αποτέλεσμα

Από τη στιγμή που η εξοικονόμηση χώρου γίνει εξωτερικά, ο χώρος εντός της οικίας δεν μειώνεται με αποτέλεσμα να μπορείτε να κάνετε όλες τις εργασίες που έτσι κι αλλιώς θα γίνονταν στο σπίτι. Επιπλέον το κτήριο εξωτερικά αλλάζει μορφή και γίνεται πιο μοντέρνο. Στην θερμομόνωση μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα αρκετά ενδιαφέρον χρωματολόγιο.

Το μόνο αρνητικό στην θερμοπρόσοψη είναι ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάποια κτήρια με έντονη μορφολογική όψη, όπως είναι ένα νεοκλασικό ή ένας ναός, γιατί θα αλλοιωθεί πολύ η όψη του.

Περισσότερα θα δείτε στην ιστοσελίδα τηςMacon.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button