ΕξελίξειςΠολιτική

Εξόρμηση του ΚΚΕ στην Αιτωλ/νία "ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο"

po-kke-arvanitakis1

Η Τομεακή Οργάνωση της Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ με ανακοίνωση της ζητά “να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο – να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο”, με αφορμή τις σοβαρές εξελίξεις στην Συρία.

Οργανώνει μάλιστα εξορμήσεις στις 14 Απριλίου.

Αναλυτικά:

“Οι πολεμικές προετοιμασίες επέμβασης στη Συρία, απ’ τη μεριά των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Γαλλίας κ.ά., δεν έχουν καμία σχέση με τα προσχήματα που επικαλούνται για μια ακόμη φορά, όπως τόσες φορές στο παρελθόν.

Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με άλλες ανταγωνιστικές δυνάμεις, όπως η Ρωσία, με κυβερνήσεις που δεν τους είναι αρεστές. Η όξυνση αυτών των ανταγωνισμών και η τεράστια συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην περιοχή φέρνει πιο κοντά τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου, με θύματα τους λαούς, που θα πληρώσουν με τη ζωή και τον ξεριζωμό τους αυτούς τους σχεδιασμούς.

Μ’ ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Ελλάδα συμμετέχει, για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου, στο σχεδιαζόμενο έγκλημα και μάλιστα ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Αυτό κάνει όταν αναβαθμίζει και επεκτείνει τις ξένες βάσεις στην Ελλάδα, όταν συμμετέχει σε ΝΑΤΟικές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν “πρόβα πολέμου”.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι Τομεακές Οργανώσεις Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν σε πικετοφορίες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών στη σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία, ταυτόχρονα με μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς και κεντρικά σημεία της πόλης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 14 Απριλίου & ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Αγρινίου
  • Σάββατο 14 Απριλίου & ώρα 12:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία του Μεσολογγίου
  • Σάββατο 14 Απριλίου & ώρα 7:30 μ.μ. στο λιμάνι Αμφιλοχίας”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button