Γεγονότα

Εξοργισμένοι οι ηλεκτρολόγοι του Αγρινίου

epi-ilektrologos

Συνεχίζονται τα κρούσματα λαθρεγκαταστών. Καταγγέλλεται δημόσιος υπάλληλος που διαφήμιζε παράνομες εργασίες στο facebook! Έγγραφο ενός έτους δεν έχει απαντηθεί ακόμη από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ

Το θέμα των λαθρεγκαταστατών  έρχεται και πάλι στην επιφάνεια, μετά τις νέες διαμαρτυρίες του τοπικού Συνδέσμου  Εργολάβων Ηλεκτρολόγων  του Αγρινίου, που βιώνουν αλλεπάλληλα χτυπήματα από τη “μαύρη” εργασία που λυμαίνεται τον χώρο, δυστυχώς κάτω από την ανοχή και επισήμων φορέων στους όποιους έχουν κοινοποιηθεί καταγγελίες και ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν.
Το πρόβλημα αντί να αντιμετωπιστεί, το τελευταίο διάστημα γνωρίζει πραγματική έξαρση με αποτέλεσμα τα μέλη του Συνδέσμου των Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων να είναι υποχρεωμένα να κάνουν ακόμη και…. περιπολίες ώστε να πιάσουν επ’ αυτοφώρω άτομα που δεν είναι επαγγελματίες και προβαίνουν σε τέτοιου είδους παράνομες εργασίες, που εκτός των άλλων δεν έχουν καμιά πιστοποίηση και ελλοχεύουν κινδύνους στους ίδιους τους ιδιώτες που τους εμπιστεύονται.
Οι εργολήπτες ηλεκτρολόγοι, που απασχολούνται νόμιμα βλέπουν έτσι και έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλεί στρεβλώσεις και προβλήματα στον κλάδο και ουσιαστικά οδηγεί στην ανεργία τους πραγματικούς επαγγελματίες.

Το πρόβλημα εστιάζεται σε διάφορες ηλεκτρολογικές εργασίες αλλά ακόμη περισσότερο στα φωτοβολταϊκά και σύμφωνα πάντα με τον Σύνδεσμο, ηλεκτρολόγοι χωρίς άδειες ακόμη και δημόσιοι υπάλληλοι απασχολούνται από μηχανικούς  κ.α. που προφανώς στη λογική της μείωσης του κόστους  εφαρμόζουν αυτήν την τακτική.
« Μιλάμε ουσιαστικά για μαύρη εργασία, που δεν είναι πιστοποιημένη και που πλήττει όχι μόνον τον κλάδο, αλλά και την ποιότητα των εργασιών.» τονίζει στο «Γ» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Σελεβίστας, που επανέρχεται στο θέμα μετά και την αντιμετώπιση που είχε ο κλάδος από την εμπλεκόμενη υπηρεσία στην οποία υπάρχει επίσημη διαμαρτυρία εδώ και έναν χρόνο (!) χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε ανταπόκριση.

Διαφημίζονταν στο facebook!

Συγκεκριμένα πέρυσι τον Ιούνιο στην οδό Γρίβα στο Αγρίνιο, μέλη του Συνδέσμου, είχαν πιάσει “στα πράσα”  δημόσιο υπάλληλο να εκτελεί εργασίες ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων σε κατάστημα στην οδό Γρίβα στο Αγρίνιο. Τα μέλη του Συνδέσμου δεν προχώρησαν σε κάποια καταγγελία – μήνυση σε βάρος του, αλλά ενημέρωσαν την υπηρεσία του για το περιστατικό, ζητώντας παράλληλα από τον προϊστάμενο να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες.
Όπως αποκαλύπτεται μάλιστα από το σχετικό έγγραφο, που εστάλη πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ο καταγγελλόμενος υπάλληλος διαφήμιζε τις δραστηριότητες του αυτές μέσα από το διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην σελίδα του στο facebook.
Παρά όμως την επώνυμη καταγγελία και έναν χρόνο μετά η αρμόδια υπηρεσία δεν μπήκε στον κόπο καν να απαντήσει στον Σύνδεσμο, γεγονός που προκαλεί νέες αντιδράσεις στους επαγγελματίες της περιοχής, που πλέον υποχρεώνονται εκ των πραγμάτων να δημιουργήσουν ομάδες ελέγχων και όπου διαπιστώνονται πλέον παρατυπίες να προχωρούν σε υποβολή μηνύσεων κλπ
koi-ilektrologoi-kataggelia1
Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως σύμφωνα με τον πρόεδρο τον κ. Σελεβίστα, υπάρχουν πολλοί πολίτες που διαμαρτύρονται στον Σύνδεσμο για ελαττωματικές ηλεκτρολογικές εργασίες και εγκαταστάσεις που έχουν γίνει από άτομα που δεν είναι μέλη του Συνδέσμου – ετεροεπαγγελματίες ουσιαστικά ή συνταξιούχοι, που δεν κάνουν πιστοποιημένες εργασίες και γι’ αυτό τονίζεται πως οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευτούν τους επαγγελματίες του κλάδου και να μην λειτουργούν επιπόλαια και σε βάρος τους ουσιαστικά, στη λογική μιας μικρής μείωσης του κόστους.

Διαμαρτυρία από την ΔΕΔΔΗΕ

Αν και το έγγραφο του Συνδέσμου κοινοποιήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία, το γεγονός ότι αναγράφεται λέξη ΔΕΔΔΗΕ προκάλεσε την αντίδραση των τοπικών υπεύθυνων της εταιρίας, αφού ο υπάλληλος που καταγγέλλεται δεν ανήκει στην ΔΕΔΔΗΕ αλλά στην ΔΕΗ.
Μάλιστα η τοπική ΔΕΔΔΗΕ , μετα και την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, έστειλε και σχετική εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία στον Σύνδεσμο ζητώντας την αποκατάσταση του λάθους. Ενός λάθους που σχετίζεται προφανώς με το “σπάσιμο”  της ΔΕΗ σε πολλές εταιρίες (ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΛΑΓΗΕ, ΔΕΗ Ανανεώσιμων, ΑΔΜΗΕ κ.ο.κ.) με αποτέλεσμα μάλλον να δικαιολογείται το μπέρδεμα στο έγγραφο του Συνδέσμου, που ναι μεν απεστάλη στη σωστή εταιρεία, αλλά αναγράφεται λανθασμένα  ΔΕΔΔΗΕ και όχι ΔΕΗ.
Η ουσία είναι βέβαια, πως το έγγραφο δεν έχει απαντηθεί ακόμη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button