ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εξώδικο Γιάννη Λαγού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έστειλε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός.

Συνεχίζοντας να προκαλεί ο Γιάννης Λαγός έστειλε εξώδικό στην ΠτΔ αλλά και αγωγές αποζημίωσης ύψους 100.000 ευρώ σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites, ενώ προσφεύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης της ΧΑ.

Στην εξώδικη επιστολή του προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που έστειλε δια του συνηγόρου του, Κώστα Πλεύρη, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι “υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο” και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Στην ανακοίνωσή του ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να καθυστερήσει τη διαδικασία ανακοίνωσης απόφασης του δικαστηρίου καταθέτοντας αίτηση εξαίρεσης του δικαστηρίου, η οποία απερρίφθη, αναφέρει πως «θα αποκαλύψει στον ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως “εγκληματικής οργάνωσης”». Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα αμέσως μετά το σόου που έδωσε στο δικαστήριο ο Γιάννης Λαγός πήρε το αεροπλάνο και ταξίδεψε πρώτη θέση για Βρυξέλλες. Πάντως, στο ευρωκοινοβούλιο, εδώ και καιρό έχουν κινηθεί διαδιακασίες για να σπρώξουν τον χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή εκτός.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button