ΆποψηΡοή Ειδήσεων

“Προσοχή έχει λάκκο η φάβα για την εκτροπή του Αχελώου”

Γράφει ο Δημήτρης Μακρής*

“Παρακολουθώντας τις ειδήσεις που αφορούν την Αιτωλ/νία ακούω ότι ο Υπουργός κ ΒΟΡΙΔΗΣ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη μας ένα πλαίσιο –σχέδιο αποτύπωσης των αναγκών για την ύδρευση και την άρδευση της περιφέρειαςγια να το εντάξει σε ένα εθνικό σχεδιασμό. Πολύ φοβάμαι ότι πίσω από τον εθνικό σχεδιασμό κρύβεται ο σχεδιασμός της εκτροπής του Αχελώου αφού η Περιφέρεια Θεσσαλίας ζητάει την εκτροπή του Αχελώου.

Προσοχή κύριοι αρμόδιοι Δήμαρχοι κλπ παράγοντες της Ατωλ/νίας που πρέπει να συνεργασθείτε με τον κ Περιφερειάρχη ώστε μέσα στο σχεδιασμό να συμπεριληφθεί η άρδευση του κάμπου της Αμφιλοχίας και η άρδευση μιας μεγάλης περιοχής του Αγρινίου με αγωγό από το φράγμα Καστρακίου μέχρι και τα Κοκκινοπήλια Αγρινίου. Είναι κρίμα αυτές οι περιοχές να μένουν ξερικές.

Είναι κρίμα στο Αγρίνιο το καλοκαίρι αντί να οργιάζει η βλάστηση και να είναι παραδεισένιος τόπος, να επικρατεί η ξεραΐλα από Μάιο μέχρι Οκτώβριο. Το Αγρίνιο δικαιούται αντισταθμιστικά οφέλη από τα υδροηλεκτρικά που δεν έλαβε. Όσα πιο πολλά ζητήσετε σε υδάτινους όγκους κύριοι τόσο περισσότερο θα δυσκολέψετε την εκτροπή του Αχελώου. Επαναλαμβάνω έχει λάκκο η φάβα μην επαναπαυθείτε στις αποφάσεις τουΣτΕ.

Θα επικαλεσθούν <<σοβαρούς>> λόγους λειψυδρίας. Δεν επιθυμώ να επεκταθώ άλλο σε αυτό το άρθρο, είμαι όμως στη διάθεση της Συντονιστικής επιτροπής αν θελήσει να της εκθέσω κάποια ισχυρά νομίζω, επιχειρήματά μου για την αποτροπή της εκτροπής του Αχελώου”.

*Καπετάνιος, Επιλαχών Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close