Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Εξαπλώνεται η συγκρότηση ενιαίων-ανεξάρτητων ψηφοδελτίων σε Κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας

Διαστάσεις παίρνουν οι πρωτοβουλίες σε πολλές Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες της Αιτωλοακαρνανίας, ώστε να δημιουργηθούν ενιαία ψηφοδέλτια, πέρα από συνδυασμούς δημάρχων.

Πρόκειται για μια δυνατότητα που παρέχει ο «Κλεισθένης» και που έμπειροι αυτοδιοικητικοί συμφωνούν πως βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Ουσιαστικά απελευθερώνει τους πάντες: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φτιάξουν τοπικά ψηφοδέλτια ή να δηλώσουν την υποστήριξη τους σε κάποιους υποψηφίους.

Το ίδιο και οι υποψήφιοι στις Κοινότητες. Κανείς δεν τους υποχρεώνει να «σύρονται» πίσω από υποψηφίους δημάρχους κι έτσι μερικές φορές να χάνουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν από διαφορετικούς χώρους. Στον δεύτερο γύρο μπορούν να εκφραστούν.

Ακόμη περισσότερο, αποδεσμεύονται οι τοπικές κοινωνίες. Που μπορούν να αναδείξουν τους καλύτερους, αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται για τα χωριά και τις πόλεις τους και όχι αυτούς που θα λειτουργούν ως πειθήνια και άβουλα όργανα της εκάστοτε δημοτικής αρχής…

Τη στιγμή μάλιστα που ο «Κλεισθένης» δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα καταγράφονται διαρκώς νέες τέτοιες κινήσεις: Σε Μεσολόγγι, Αστακό, Σταμνά, Καινούργιο, Παναιτώλιο και πολλές ακόμη Κοινότητες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close