Ροή Ειδήσεων

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής, σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση

epi-psaniΤην 1η Αυγούστου  πραγματοποιήθηκε από το Εργαστήριο Υγιεινής του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών για λογαριασμό της ΔΕΥΑΝ δειγματοληψία θαλασσινού νερού στις παραλίες Γριμπόβου και Ψανής.

Δείγματα ελήφθησαν στην Ψανή έμπροσθεν της Πλαζ, της Γαλάζιας Σημαίας και του Φλοίσβου και στο Γρίμποβο έμπροσθεν του Ξενία, του Ξενοδοχείου Lepanto και του Ναυτικού Ομίλου.

Σύμφωνα  με το υπ’ αριθμ. 9854/2017 πιστοποιητικό αναλύσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Λιμενικό Ταμείο Ναυπάκτου, τα θαλασσινά νερά των παραλιών Γριμπόβου και Ψανής κρίνονται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Θωμάς Κοτρωνίας «Η ποιότητα των θαλασσών μας αποτελεί προτεραιότητα και για την ΔΕΥΑΝ και σε αυτή την κατεύθυνση θα συμβάλλουμε διαρκώς σε συνεργασία με όλους τους φορείς. Σύντομα δε αναμένονται και δράσεις για την αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας προς αυτή την κατεύθυνση.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου Αντώνιος Φράγκος μετά την κοινοποίηση του εγγράφου ανέφερε ότι: «Η Ναύπακτος αποτελεί σημαντικό τουριστικό προορισμό και απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η εξαιρετική ποιότητα των θαλασσών μας. Σε τέτοιου είδους ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές και το εν λόγω έγγραφο δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης»

                                                                                                           

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button