Ευρωεκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Δυτική Ελλάδα-ευρωεκλογές: «Κρατά» διαφορά η ΝΔ – Συσπειρώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ

Λίγες ημέρες υπολείπονται από την Κυριακή 26 Μαΐου, που οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να ψηφίσουν για τους Ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η πλειοψηφία των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα υποστηρίξει στις ευρωεκλογές του Μαΐου με το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου να έχει μειωθεί συγκριτικά με τον Απρίλιο (13,1%) και να καταγράφεται σε ποσοστό 8,3%.

Το 31,5% των πολιτών δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΝΔ ενώ το 25,7% ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με ποσοστό πρόθεσης ψήφου 8,7%, το ΚΚΕ με 7% και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με 4,6%. Συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει αύξηση +3,3 ποσοστιαίες μονάδες, η ΝΔ +1,8 ποσοστιαίες μονάδες, το ΚΚΕ +1,7, το ΚΙΝΑΛ -1,0 και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ +0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Διαχρονικά, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα τα ποσοστά πρόθεσης ψήφου για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνονται με την μεταξύ τους διαφορά να μειώνεται (γράφημα 2)

Στην εκτίμηση της ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 37,4% καταγράφοντας ελαφρά αύξηση συγκριτικά με την μέτρηση του Απριλίου (37,1%). Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 30,4% σημειώνοντας αύξηση +2,4 ποσοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο.

Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει ποσοστό 10,4% (εκτίμηση ψήφου) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μεγαλύτερο από το ποσοστό στο σύνολο της χώρας, όπως καταγράφεται από τις δημοσκοπήσεις με ελαφριά μείωση συγκριτικά με τον Απρίλιο (12,1%).

Το ποσοστό του ΚΚΕ καταγράφεται τον Μάιο στο 8,3% στην ΠΔΕ (αύξηση +1,7 μονάδες από τον Απρίλιο) και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ εμφανίζει ποσοστό εκτίμησης ψήφου 5,5%, κυμαινόμενο στα ίδια επίπεδα με τον Απρίλιο.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close