ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Eurostat: «Φρέναρε» ο πληθωρισμός τροφίμων -Στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο

«Φρέναρε» ο πληθωρισμός σε «τρόφιμα, οινοπνευματώδη, καπνικά» στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο, σύμφωνα με την Eurostat.

Σε σύγκριση με το μέσο όρο της Ευρωζώνης, ο σχετικός «καυτός» δείκτης κινείται, πλέον, χαμηλότερα, καθώς ο μέσος όρος στη Ζώνη του Ευρώ διαμορφώθηκε στο 2,5%, από 2,6%.


Τα τελικά στοιχεία θα εκδοθούν στις 17 Ιουλίου, ενώ στις 9 Ιουλίου αναμένονται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχολίασαν ότι η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα θετική.

«Σταθερός στόχος της πολιτικής μας είναι η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών. Εργαζόμαστε για την αποκλιμάκωση των τιμών και τη μείωση του πληθωρισμού των τροφίμων, ώστε να φτάσει σε μηδενικά, ακόμη και αρνητικά επίπεδα.

Υλοποιούμε με επιμονή τα μέτρα παρέμβασης στην αγορά, οικοδομούμε τη συνεργασία όλων των φορέων (καταναλωτικού κινήματος, επιχειρηματικότητας, Πολιτείας) και ταυτόχρονα καθιστούμε δύσκολη την παράβαση του Νόμου πενταπλασιάζοντας τα υψηλά όρια των προστίμων.

Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και την αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, με στόχο ο μέσος μισθός στο τέλος της τετραετίας να είναι στα 1.500 ευρώ.

Δεν εφησυχάζουμε ποτέ και κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για την ενίσχυση της μέσης ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα των νοικοκυριών που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Συνεχίζουμε για χαμηλότερες τιμές στο ράφι και περισσότερα χρήματα στη διάθεση των πολιτών».

 

iefimerida.gr

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button