Δυτική Ελλάδα

Εθνική Τράπεζα: Το πρόγραμμα εθελουσίας για 1.000 άτομα – Τι κίνητρα περιλαμβάνει

epi-ethniki-trapezaΕντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να ανακοινωθεί, εκτός απροόπτου, η εθελουσία της Εθνικής, οι όροι της οποίας φαίνεται να βρίσκονται σε τελική διαδικασία έγκρισης από τις εποπτικές αρχές.

Οι όροι του προγράμματος σύμφωνα με το mononews.gr για την Εθνική Τράπεζα συζητήθηκαν χθες και αναμένεται να λάβουν την έγκριση των εποπτικών αρχών  για να ξεκινήσει η υλοποίηση του.

Η ΕΤΕ σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2018 να έχει μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της  κατά 2.100 άτομα, δηλαδή σε λιγότερους από 10.000 εργαζόμενους από τις 12.013 που ήταν στο τέλος Ιουνίου 2016.

Τα κίνητρα που θα δοθούν σε όσους αποχωρήσουν θα είναι ανάλογα με αυτά των προγραμμάτων που υλοποίησαν πρόσφατα οι τράπεζες Πειραιώς και Eurobank και τα οποία πρόσφεραν ανώτατο ποσό αποζημίωσης και bonus στις 180.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους της ΕΤΕ και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά στη συνταξιοδότηση. Να σημειωθεί  ότι το κόστος του προγράμματος που υπολογίζεται στα 118 εκατομμύρια ευρώ, έχει εγγραφεί ως πρόβλεψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2015.

Η όλη διαδικασία εξελίσσεται τις τελευταίες εβδομάδες υπό την εποπτεία της κ.Εβελυν Μαραγκουδάκη. Η Έβελυν Μαραγκουδάκη με τεράστια εμπειρία στην διαχείριση προσωπικού, ανέθεσε  σε ανεξάρτητη εταιρεία την αξιολόγηση των ανθρώπων της τράπεζας  κίνηση που συνδέεται με τις προωθούμενες αλλαγές στο οργανόγραμμα του ομίλου. Η αξιολόγηση περιελάμβανε προσωπικές συνεντεύξεις, αλλά και διατύπωση γνώμης από όσους συνεργάζονται μαζί τους (σε ανώτερες ή κατώτερες διοικητικές βαθμίδες).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button