ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Τέλος η βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου από Δευτέρα – Μόνο από Εργάνη

Σημαντική αλλαγή επέρχεται από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στον τρόπο κυκλοφορίας εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και στους αυταπασχολούμενους.

Πιο συγκεκριμένα, ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελος Μπίνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» υποστήριξε πως οι μισθωτοί υπάλληλοι από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου θα πρέπει να έχουν βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ για να κυκλοφορήσουν και όχι βεβαίωση εργοδότη.

Για τους αυτοαπασχολούμενους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, θα είναι απαραίτητη η βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου, καθώς και μία δεύτερη βεβαίωση από το Taxisnet, στην οποία αναφέρεται η επαγγελματική ιδιότητα του κατόχου.

Στόχος είναι η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων όσων εργάζονται με τηλεργασία, βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδεια ειδικού σκοπού, αφού και στις τρεις αυτές κατηγορίες, είναι δηλωμένοι στην ΕΡΓΑΝΗ.

Οι τρεις αυτές κατηγορίες εργαζομένων θα μπορούν βέβαια να κυκλοφορήσουν με τους 6 κωδικούς μετακίνησης, που προβλέπονται. Τα ίδια μέτρα θα ισχύουν και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις, όπως τις αγροτικές εργασίες, ισχύουν τα μέτρα που ίσχυαν μέχρι τώρα.

Πηγή: thecaller.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button