ΑτζένταΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Θέρμου

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου, και από ώρα 4:00 μ.μ. έως 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο Κέντρο Υγείας Θέρμου.

Η εν λόγω αιμοδοσία, η οποία διεξάγεται κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμου Θέρμου από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, είχε αρχικά αποφασισθεί να γίνει για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές στην Αττική και είχε μάλιστα εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή μεγάλου αριθμού δημοτών σ’ αυτή.


«Ιδιαίτερα συγκινητικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι μεγάλο μέρος των ατόμων που είχαν δηλώσει συμμετοχή είναι νέοι άνθρωποι, πράγμα που μας γεμίζει περηφάνια ως τοπική κοινωνία και αποτελεί ένεση αισιοδοξίας για το μέλλον.

Λόγω όμως υπερκάλυψης των σχετικών αναγκών εξαιτίας προσέλευσης μεγάλου αριθμού εθελοντών πανελλαδικά, θεωρήθηκε πρέπον και πιο χρηστικό αυτή η πρωτοβουλία, η οποία εμπεριέχει πολλή ουσία αλλά και ισχυρό συμβολισμό, να μην εγκαταλειφθεί ούτε να περιοριστεί αναφορικά με τους δυνητικούς αποδέκτες του προσφερόμενου αίματος αλλά να μεταφερθεί στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και να ενταχθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του συντοπίτη μας Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, έτσι ώστε να καταστεί ακόμη πιο δυνατή ως ενέργεια.

Πρόκειται ασφαλώς για μια πρωτοβουλία που συνιστά κορυφαία έμπρακτη έκφραση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και συνάδει με το βαθύτερο νόημα των εκδηλώσεων αυτών, πράγμα που θέτει και το μέγεθος της ευθύνης της τοπικής κοινωνίας για την επιτυχία αυτής.

Στο σκεπτικό της απόφασης για μεταφορά της ημερομηνίας διεξαγωγής της αιμοδοσίας, εκτός από το πλέον ουσιώδες, που αναφέρεται στο ότι το αίμα είναι κάτι που χρειάζεται πάντα, συμπεριλαμβάνεται και το ότι μ’ αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σ’ αυτή τόσο δημοτών μας που κατοικούν εκτός των ορίων του Δήμου Θέρμου, λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας αυτών στον τόπο καταγωγής τους τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όσο και άλλων επισκεπτών.

Γι’ αυτό, καλείται η τοπική κοινωνία να στηρίξει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την αιμοδοσία, η οποία συνιστά δυνατή ενέργεια και κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού αλλά και ευκαιρία για ανάδειξη του υψηλού πολιτισμικού επιπέδου της κοινωνίας μας, κάτι που μένει να αποδειχθεί και εμπράκτως με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών σ’ αυτή», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Θέρμου.

Τοπική Διαφήμιση
one Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button