Δυτική Ελλάδα

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου

koi-aimodosia-tei-1Oι φοιτητές-τριες του Τ.Ε.Ι.  Μεσολογγίου και τα μέλη του Εκπαιδευτικού και Διοικητικού Προσωπικού που συμμετείχαν στην 7η Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 23 Μαΐου 2013 έστειλαν για ακόμη μια φορά το ηχηρό μήνυμα ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά στον συνάνθρωπο είναι η απάντηση στην κρίση που βιώνουμε. Το χαμόγελο στα χείλη και η σπίθα στα μάτια όσων προσέφεραν αίμα,όπως χαρακτηριστικά αποτυπώνεται και σε κάποιες φωτογραφίες, δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο σπόρος της  ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο ζεί στην ψυχή των παιδιών μας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΤΕΙ.
koi-aimodosia-tei2Το τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας  που, σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου, εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτής της δράσης, είδαν την προσπάθεια τους  να δικαιώνεται με τον καλύτερο τρόπο καθώς συγκεντρώθηκαν 48 πολύτιμες μονάδες  αίματος, ενώ υπήρξαν και επιπλέον  άτομα που, αν και το επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους. Ο καλός  καιρός ήταν σύμμαχος   στην προσπάθεια αυτή  και ο χώρος του γυμναστηρίου γέμισε νέα παιδιά, χαρούμενη μουσική, χυμούς και γλυκά. Σε όσους προσήλθαν να αιμοδοτήσουν δόθηκε ενθύμημα, φιλοτεχνημένο από τους εθελοντές της Ομάδας.
koi-aimodosia-tei3
Οι γιατροί κα Αρβανιτοπούλου Ευαγγελία και Λεμπούση Δήμητρα καθώς και οι συνοδοί νοσηλευτές από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών ενθάρρυναν τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας που προσήλθαν για πρώτη φορά στην εθελοντική αιμοδοσία και υποδέχτηκαν εκείνους  που είχαν δώσει το παρόν και στις προηγούμενες 6 δράσεις.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο καθηγητής του ΤΕΙ, κύριος Δημήτρης Καπογιάννης, ο οποίος συνεχάρη τους συντελεστές της προσπάθειας, τους φοιτητές  και τους συνάδελφους ,που εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους για το συνάνθρωπο και στέλνουν μήνυμα ελπίδας.
Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι αρκετοί ενδιαφέρθηκαν να γίνουν μέλη στην Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για συνέχιση της δράσης και για προσφορά στον συνάνθρωπο.
Επόμενη πιθανή αιμοδοσία: Δεκέμβριος 2013.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button