Δυτική Ελλάδα

Και τι δεν βρήκαν στο λιμάνι της Νικιάνας!

epi-limani-skoupidia-nikiana3

Απίστευτη η ποσότητα των σκουπιδιών που ανέσυραν από τον βυθό εθελοντές.

Μια μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του βυθού του λιμανιού της Νικιάνας οργάνωσαν οι υπεύθυνοι της σχολής καταδύσεων “Lefkas Diving Center” με την συνδρομή 12 εθελοντών, πριν λίγες ημέρες.

Οι δύτες βούτηξαν στα νερά του λιμανιού και ξεκίνησαν να ανασύρουν αμέτρητα σκουπίδια κάθε είδους όπως λάστιχα αυτοκινήτων, ομπρέλες, σωλήνες, μπουκάλια, πιάτα, κουτάκια αναψυκτικών, μια ηλεκτρική σκούπα (!), 500 κιλά σιδερένια αντικείμενα αλλά και ένα γυναικείο στηθόδεσμο!!!

epi-limani-skoupidia-nikiana2

Η ενέργεια αυτή είναι άξια συγχαρητηρίων και παράδειγμα προς μίμηση για αυτό και ελπίζουμε να δούμε παρόμοιες ενέργειες από ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας ενώ θα πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να σταματήσουμε πετάμε σκουπίδια στην θάλασσα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον υπεύθυνο της σχολής κ. Χρήστο Χαλκιά θέλησε να ευχαριστήσει τους εθελοντές με το παρακάτω ευχαριστήριο. Οι εθελοντές ήταν οι: Βαγενάς Ιωάννης, Ζωή Κοντογιάννη, Παναγιώτης Αραβανής, Bianchin Hean Charles από την Γαλλία, Αναστάσιος Βλαχόπουλος, Παύλος Μπουρδάρας, Arno Hochreiter, Ines Pernter, Matthias Voelker από την Αυστρία, Γιωργία Κολυβά και ο Ευγένιος Βρεττός.

Η σχολή κατάδυσης LEFKAS DIVING CENTER πραγματοποίησε το Σάββατο 13/07/2013 τον πρώτο εθελοντικό υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της Νικιανας .
Μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν εθελοντές δύτες από Ελλάδα-Αυστρία-Γάλλια ανελκύοντας μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών από πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια αλουμινίου μέχρι και 76 ελαστικά αυτοκίνητων όπως επίσης και αλλά επικίνδυνα αντικείμενα.
Το Lefkas Diving Center θα ήθελε να ευχαριστήσει τους εθελοντές αυτοδύτες που για ακόμη μια φορά έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό αλλά και όλο τον κόσμο που με τα θερμά τους λόγια υποστήριξης γέμισαν με δύναμη και θετική ενεργεία τις προσπάθειες μας..

epi-limani-skoupidia-nikiana1

epi-limani-skoupidia-nikiana4

epi-limani-skoupidia-nikiana5

Για το Lefkas Diving Center
ΧΑΛΙΚΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα των αντικειμένων που ανέσυραν οι δύτες

limani-lista

www.mylefkada.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close