Ροή Ειδήσεων

"Έσβησε" σε ηλικία 63 ετών ο Mεσολογγίτης Νίκος Λύτρας

litras-nikosΣε ηλικία 63 ετών την τελευταία του πνοή  άφησε, το απόγευμα της Πέμπτης 10 Αυγούστου στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ο Νίκος Λύτρας που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του, στον τοπικό τύπο και κυρίως στην εφημερίδα «ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ», υπογράφοντας ως «Ν.Λ.».

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Μεσολογγίου.

Παρά το γεγονός, ότι δεν ήταν επαγγελματίας δημοσιογράφος, με το μεράκι του και κυρίως με την ανιδιοτελή αγάπη του, για τον τόπο για δεκαετίες με την «πένα» αναδείκνυε και τα «καλά» και τα «στραβά» της πόλης, χωρίς εμπάθειες και εγωισμούς, με επιδίωξη να δημιουργεί θετική αύρα.

Παράλληλα ο Νίκος Λύτρας εκτός της πολύχρονης επαγγελματικής του διαδρομής ως μηχανικός στη Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας είχε έντονη παρουσία στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρό και κύρια στο χώρο της διαιτησίας.

Από τις παραπάνω γραμμές γίνεται σαφές ότι «έσβησε» πρόωρα ένας ενεργός πολίτης του Μεσολογγίου που από όλες τις δραστηριότητες του προσπαθούσε έμμεσα ή άμεσα να προβάλει την περιοχή μας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 μετέχοντας σε αποστολή της νομαρχίας Αιτωλοακαρνανίας στην Ιταλία για κάποια έκθεση, στο περιθώριο της – μέσω γνωστών που είχε εκεί – κατάφερε να προβάλει την Αιτωλοακαρνανία στη RAI. Και τι έγινε; θα αναρωτηθείτε. Απλά τα επόμενα καλοκαίρια η ακτές της Αιτωλοακαρνανίας κυριολεκτικά «πλημμύριζαν» από Ιταλούς τουρίστες με τις τροχοβίλες τους. Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πάρα πολλές παρόμοιες ενέργειες του Νίκου Λύτρα, όμως δεν είναι της παρούσης.

 

messolonghinews.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button