ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Εστίαση Αγρινίου για κατάργηση ΕΟΠΥΥ: «Οχι να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, αλλά ο ίδιος ο γείτονας;»

Παρά τις διαβεβαιώσεις που υπάρχουν για την μη κατάργηση του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και τη λειτουργία του μόνο στο Μεσολόγγι, οι αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή του Αγρινίου συνεχίζουν κλιμακούμενες, με όλο και περισσότερους συλλόγους και φορείς να παίρνουν θέση και να διαμαρτύρονται για την κατάφωρη αδικία σε βάρος εκατοντάδων ευάλωτων οικογενειών.

Σκληρό ύφος έχει επιλέξει σε σχετική της ανακοίνωση και η Εστίαση του Αγρινίου, όπου θέτει γενικότερους προβληματισμούς τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «…όλα έχουν εξευτελιστεί και εμείς ακόμη ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, αλλά κάθε μέρα καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνει σχεδόν τίποτα».


Αναλυτικά:

«Η μετάβαση από την πανδημία στην κανονικότητα μας προσγείωσε απότομα στην καθημερινότητα αλλά κυρίως στα τοπικά προβλήματα που δεν έχουν τέλος.
Η αποδυνάμωση της πόλης μας για την οποία δεν υπάρχει κανένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης από το κράτος παρά μόνο μαρασμός, ξηλώνοντας οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει την τοπική οικονομία όπως η κατάργηση τριών Πανεπιστημιακών Τμημάτων, έχει και συνέχεια.

Η κατάργηση του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και η μεταφορά αυτού στο Μεσολόγγι φέρει ένα διόλου ευκαταφρόνητο κοινωνικό κόστος που το επωμίζονται συνάνθρωποι μας με σοβαρές αναπηρίες (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι και άλλοι με χρόνιες σοβαρές παθήσεις).

Μάλλον μπέρδεψαν τα φάρμακα με τις ηλεκτρονικές αγορές. Ξεχνάνε ότι αφορά ανθρώπινες ζωές και όχι εμπορεύματα. Είναι απαράδεκτο να γίνονται περικοπές σε τομείς που αφορούν την δημόσια υγεία και να τις επικροτούμε σαν άσκοπη σπατάλη κρατικών πόρων.

Εκτιμούμε ότι κάπου έχουν χαθεί στην μετάφραση και βάζουν λάθος προτεραιότητες. Συγνώμη, πρόκειται για ειδικές κατηγορίες ασθενών… το έχουμε καταλάβει; Μιλάμε για 600 συνολικά χρόνια πάσχοντες, που εξυπηρετούνται από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.

Που είναι η αρχή του κοινωνικού κράτους που αποτελεί την βασική σταθερή του Δημοκρατικού πολιτεύματος; Τι έχει άραγε αξία;

Σαν κοινωνία έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν θέλουμε πια μόνο να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα, θέλουμε να πεθάνει ο ίδιος ο γείτονας, έτσι καταντήσαμε.
Όλα έχουν εξευτελιστεί και εμείς ακόμη ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο, αλλά κάθε μέρα καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνει σχεδόν τίποτα. Το λάθος που κάνουμε είναι ότι μένουμε στα προβλήματα προσκολλημένοι, βρίσκουμε πρόβλημα στο πρόβλημα και όχι λύση στο πρόβλημα.

Τουλάχιστον αφού δεν μπορούμε όλοι μαζί να παλέψουμε για το μέλλον μας, ας κάνουμε την διαφορά και ας προσπαθήσουμε να γίνουμε κάθε μέρα καλύτεροι, μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας μήπως και γίνει από εκεί η αρχή ελπίζοντας ότι θα ξυπνήσουμε από τον λήθαργο».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

2 Σχόλια

  1. Άλλη μια ταφόπλακα στην κατάντια που ονομάζεται Αιτωλοακαρνανία. Συνεχίστε τον κατήφορο και να ψηφίζετε το τσίρκο βολευταδων και τοπικών αρχόντων που σας έχουν καταποντισει 100 χρόνια πίσω. Μπράβο Αιτωλοακαρνανες, και εις κατώτερα. 👌

  2. Μόνον σοβαρά ψυχικά διαταραγμένα άτομα και άτομα που έχουν υποστεί προχωρημένη μαλάκυνση εγκεφάλου, που είναι μία μεγάλη πληγή στις μέρες μας γιατί αποφράσσουν τα τριχοειδή αγγεία που τροφοδοτούν με αίμα τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα οι παθόντες να μην μπορούν να παράγουν σκέψη. Ένα είναι σίγουρο ότι τα άτομα που παίρνουν τέτοιες νοσηρές αποφάσεις, είτε πάσχουν από τη μία πάθηση είτε από την άλλη η συγχρόνως και τις δύο μαζί είναι λίαν επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button