ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Έσωσαν αρνάκι που πήρε οικογένεια για να σφάξει δημόσια το Πάσχα

Η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου για την οικογένεια στη Χαραυγή

Σε φάρμα οδηγείται, σώο και ασφαλές, το αρνάκι που προοριζόταν για σφαγή δημοσίως και είχε πάρει μια οικογένεια ενόψει Πάσχα.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου, συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής είχε πάρει αρνάκι και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το σφάζει μπροστά στον κόσμο.


Ωστόσο, μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας, κατόπιν καταγγελίας και βάσει του νόμου για τα ζώα, το αρνάκι αφαιρέθηκε από την οικογένεια, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της.

«Μετά θα ψάξουμε μια υιοθεσία γι’ αυτό το ψυχάκι. Κάτι λίγο, κάτι μικρό -δύσκολα το ξέρω- αλλάζει όμως. Καλό κι αναίμακτο Πάσχα!», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η ανάρτηση της Σταματίνας Σταματάκου:

Μπορεί να μη σώσαμε τον κόσμο αλλά σώσαμε σίγουρα αυτό το πλάσμα. Ενημερώθηκα από την Βασιλική και τον Άγγελο ότι συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής έχει πάρει αρνάκι και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το σφάζει μπροστά στον κόσμο. Αμέσως μιλήσαμε με το Τμήμα Προστασίας Ζώων στην Ελληνική Αστυνομία και τον υπεύθυνο Αστυνόμο Β’ Θεόδωρο Καμπούρη, αντίστοιχα γνωστοποιήθηκε από το τμήμα στην υποδιεύθυνση Πειραιά και τον αρχιφύλακα κ. Μπαλάφα ο όποιος με μεγάλη ταχύτητα μίλησε με την Διοικήτρια του ΑΤ Δραπετσώνας κ. Γαλάνου που με τη σειρά της έπραξε τα δέοντα και με το παραπάνω.

Παρά την έντονη αντίδραση της συγκεκριμένης οικογένειας και των φίλων της η Αστυνομία είχε δύο περιπολικά στο σημείο και έκανε τη δουλειά της συλλαμβάνοντας τον «κάτοχο» του ζώου και αφαιρώντας άμεσα το ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1, του ν. 4830/2021. Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και μας βοήθησαν να πάρουμε το ζώο από το οικόπεδο αγκαλιά. Αυτή την ώρα είναι στο πετ ταξί της Ελενα Καλενδριανού με οδηγό τη Μαρία και πάει στην φάρμα που είναι Ο Φρίξος και η παρέα του. Μετά θα ψάξουμε μια υιοθεσία γι’ αυτό το ψυχάκι.
Κάτι λίγο, κάτι μικρό -δύσκολα το ξέρω- αλλάζει όμως. Τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη κι αστραπιαία κινητοποίηση! Μόνο τέτοια, πάντα τέτοια.

Καλό κι αναίμακτο Πάσχα!

lifo.gr

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
synthima pistioals 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button