Αθλητισμός

ΕΣΚΑΒΔΕ: Το νέο πρωτάθλημα

spo-eskavdeΤην 1η Ιουνίου θα γίνει στην Πρέβεζα η Γενική συνέλευση της ΕΣΚΑΒΔΕ. Εκεί θα συζητηθούν γενικότερα θέματα της Ένωσης καθώς και η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων της ερχόμενης σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες του basket247.gr  το νέο πρωτάθλημα θα έχει εκτός από τον όμιλο για την άνοδο στην Γ Εθνική, και playout.

Συγκεκριμένα η Α ΕΣΚΑΒΔΕ:

Θα χωριστεί σε δυο ομίλους των 10 ομάδων. Οι 2 πρώτοι από κάθε όμιλο περνάνε στην τελική φάση. Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης δεν ισχύουν, και όλες οι ομάδες θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία. Ουσιαστικά στον πρώτο γύρο σκοπός είναι όσον το δυνατόν περισσότερες νίκες για την είσοδο στην πρώτη 2αδα, χωρίς να παίζουν ρόλο οι διαφορές πόντων παρά μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας. Κάτι που θεωρούμε σωστό από την άποψη ότι όλες οι ομάδες θα έχουν ίσες πιθανότητες για το πρωτάθλημα στην τελική φάση, και είναι και ένας καλός λόγος να αποφευχθούν καταστάσεις με ομάδες που δεν θα κατεβαίνουν στα παιχνίδια προς το τέλος όντας αδιάφορες.

Φέτος όμως θα ισχύσει και ο θεσμός των play-out. Συγκεκριμένα σε αυτά θα συμμετάσχουν οι δυο τελευταίοι κάθε ομίλου. Ο Προτελευταίος από κάθε όμιλο θα παίξει με τον τελευταίο του άλλου ομίλου. Οι δυο ηττημένοι υποβιβάζονται. Οι νικητές θα παίξουν ένα παιχνίδι σε ουδέτερη έδρα για αγώνα κατάταξης για να υπάρχει επιλαχούσα ομάδα εφόσον πέσει στην Α ΕΣΚΑΒΔΕ κάποια ομάδα της Ένωσης από την Γ Εθνική.

Μιχάλης Σταμουλάκης

http://www.basket247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button