Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ο Ε.Σ. Αγρινίου στηρίζει την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας

Με επιστολή του προς τους καταναλωτές

Με επιστολή του προς τους καταναλωτές το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, ενημερώνει σχετικά με την κυριακάτικη αργία και τονίζει πως η κατοχύρωση της , αφορά όλους.

Αναλυτικά:

Φίλε καταναλωτή

Συμπολίτισσα και Συμπολίτη

Η υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και η νομοθετική κατοχύρωσή της μας αφορά όλους.

Και μας αφορά όλους γιατί το δικαίωμα στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για τον άνθρωπο, την οικογένεια, την κοινωνία στο σύνολό της, είναι μια συλλογική κατάκτηση μέσα από αγώνες αιώνων.

Μια ΄΄συλλογική κατάκτηση΄΄ λοιπόν που  συλλογικά και συνολικά καλούμαστε σήμερα να την υπερασπιστούμε.

Αν αυτό δεν γίνει σήμερα με αποφασιστικότητα, με κοινή στάση και κοινή δράση όλων των κοινωνικών στρωμάτων, με αλληλεγγύη και κατανόηση, είναι σίγουρο ότι στο πολύ κοντινό μέλλον θα είναι πολύ αργά.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που επιχειρείται σήμερα στον κλάδο του εμπορίου αποσκοπεί(μαζί και με όλα τα υπόλοιπα μέτρα που ψηφίστηκαν και ψηφίζονται διαρκώς από παλαιομνημονιακές και νεομνημονιακές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις) στον πλήρη αφανισμό των χιλιάδων μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων.

Στην κοινωνική απομόνωση και τον εξαπονδρισμό των ιδίων αλλά και των εργαζόμενων στο λιανικό εμπόριο.

Φίλε καταναλωτή

Συμπολίτισσα και Συμπολίτη

Αν σήμερα δεν υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη Αργία από κοινού σθεναρά και καθολικά, είναι βέβαιο ότι πολύ σύντομα η κατάργησή της θα επεκταθεί και θα επιβληθεί παντού……..

Στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες, στις δομές και τους οργανισμούς παροχής υπηρεσιών, κλπ.

Είναι επίσης σίγουρο ότι η ΄΄νέα΄΄ διευρυμένη λειτουργία δεν θα επιτευχθεί με νέες προσλήψεις και θέσεις εργασίας αλλά με αύξηση του ωραρίου (ήδη ψηφίστηκε στην Ε.Ε. το 12ωρο), με το σπάσιμό του σε 2ωρα, 3ωρα, κλπ., με την ελαστικοποίηση και την τελική κατάργηση των εργασιακών σχέσεων.

Φίλε και Φίλη καταναλωτή και καταναλώτρια, σου ζητάμε να μην ψωνίζεις ποτέ την Κυριακή.

Σου ζητάμε με την αποχή σου από τις Κυριακάτικες αγορές να στηρίξεις έμπρακτα τον αγώνα μας για ανθρώπινα ωράρια, για ζωή με δικαίωμα στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην απεργία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Εργαζόμενων στο εμπόριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΗ.”

 

 

 

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close