ΑγρότεςΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Διαμαρτυρία του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το κλείσιμο του ΚΕΠΠΥΕΛ

Την διαμαρτυρία του για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος ΚΕΠΠΥΕΛ στο Μεσολόγγι εκφράζει με επιστολή του στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου της πόλης.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση του Μεσολογγίου και ταλαιπωρία για χιλιάδες αγρότες της περιοχής.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε ότι το υποκατάστημα ΚΕΠΠΥΕΛ Μεσολογγίου, υπηρεσία που υπάγεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, παύει να λειτουργεί στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.

Αυτό σημαίνει την περαιτέρω συστηματική απαξίωση της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου πρωτεύουσας του νομού και στην απογύμνωσή της από κάθε δημόσια υπηρεσία. Οφείλουμε να καταδικάσουμε την παραπάνω ενέργεια και να απαιτήσουμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής.

Αυθαίρετα, μετά από πολιτικές παρεμβάσεις το 2013, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι το Μεσολόγγι είναι το Διοικητικό Κέντρο καθώς και η Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας η υπηρεσία που είχε έδρα το Μεσολόγγι μετακινήθηκε στο Αγρίνιο, αφήνοντας ένα υποκατάστημα στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου το οποίο στεγάστηκε σε χώρο που παραχώρησε δωρεάν ο δήμος.

Η κατάργηση του υποκαταστήματος, θα σημάνει τεράστια ταλαιπωρία για τους χιλιάδες αγρότες της περιοχής, καθώς η υποχρεωτική μετακίνηση προς το Αγρίνιο θα τους κοστίζει σε χρόνο και χρήμα. Η απόσταση από την Ναύπακτο μέχρι το Αγρίνιο είναι 160χλμ και από το Μεσολόγγι 80χλμ.

Αυτό θα προκαλέσει την αγανάκτησή τους, καθώς από το Μεσολόγγι μέχρι το Αγρίνιο θα είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν το παλιό επικίνδυνο οδικό δίκτυο με ότι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλειά τους.

Τέλος παρακαλούμε την άμεση παρέμβασή σας δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό προς του αγρότες της Αιτωλίας και προς την Ιερά πόλη του Μεσολογγίου, πρωτεύουσα του Νομού.
Εν αναμονή της απάντησης και των ενεργειών σας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button