ΕργασίαΡοή Ειδήσεων

ΟΑΕΔ: Έρχονται νέα προγράμματα – Τι θα γίνει με το πρόγραμμα των 5.500 πτυχιούχων

Στην δήλωση ότι ο «ΟΑΕΔ δεν φτιάχνει προγράμματα αιώνια ή αορίστου χρόνου, όλα έχουν αρχή και τέλος» προχώρησε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης στην Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.

Ειδικότερα ο διοικητής του ΟΑΕΔ απαντώντας για το πρόγραμμα των 5.500 πτυχιούχων και αν θα ανανεωθεί τόνισε ότι «όπως όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα των πτυχιούχων είχε μια συγκεκριμένη διάρκεια και η προηγούμενη Διοίκηση, όταν το ανακοίνωσε είπε, ότι θα είναι δωδεκάμηνο. Αυτό το δωδεκάμηνο τώρα τελειώνει μέσα στο Φεβρουάριο».


Προαναγγέλλοντας νέα προγράμματα πτυχιούχων στον ιδιωτικό τομέα. Όπως είπε «όταν τελειώσει το πρόγραμμα στον ιδιωτικό τομέα, μπορεί να σε απορροφήσει η επιχείρηση, και αυτός είναι ο σκοπός του προγράμματος.Ο σκοπός του προγράμματος απασχόλησης είναι ότι επιδοτώ μια νέα θέση εργασίας και στο τέλος του προγράμματος η επιχείρηση κρατάει τον εργαζόμενο, γίνεται μόνιμη η θέση».

Ο κ. Πρωτοψάλτης, ήταν καλεσμένος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, προκειμένου να παρουσιάσει τις πολιτικές του Οργανισμού για την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση των νέων ανέργων.

Ο ίδιος σύμφωνα με τις βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ και μέλη της Επιτροπής, Ε. Αγαθοπούλου, Μ. Τζούφη και Ρ. Χρηστίδου ακολούθησε τη γενική στρατηγική της κυβέρνησης «τρώμε από τα έτοιμα», αφού παρουσίασε, όπως αναφέρουν στην Επιτροπή το πρόγραμμα για τη νεανική επιχειρηματικότητα με έμφαση στις γυναίκες, το οποίο η προηγούμενη διοίκηση είχε σχεδιάσει από την αρχή μέχρι το τέλος.

«Ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα καινοτόμο, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά προγράμματα για την επιχειρηματικότητα, αλλά και την εργασία, τα οποία συνέβαλλαν στην μείωση της ανεργίας κατά 9 μονάδες την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ» ,αναφέρουν σε κοινή δήλωση τους οι βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό τα μέλη της Επιτροπής, Ε. Αγαθοπούλου, Μ. Τζούφη και Ρ. Χρηστίδου, επικρότησαν το γεγονός ότι η νέα διοίκηση συνεχίζει το έργο της προηγούμενης, τουλάχιστον όσον αφορά τις πολιτικές για την ισότητα και για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Στηλίτευσαν όμως το γεγονός ότι προγράμματα υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο για τον δημόσιο τομέα όσο και για τον ΟΑΕΔ, αλλά και για τους ίδιους τους ωφελούμενους, όπως αυτό της απασχόλησης 5500 ανέργων πτυχιούχων σε υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς δεν θα ανανεωθούν.

12 προγράμματα ανοιχτά για 50.000 ανέργους

Δώδεκα προγράμματα του ΟΑΕΔ παραμένουν ανοικτά για την υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αυτοαπασχολουμένους καθώς και ανέργους οι οποίοι επιθυμούν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, 50.489 θέσεις των προγραμμάτων παραμένουν αδιάθετες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επωφεληθούν άμεσα με την ένταξή τους στις εν λόγω δράσεις.

Μεταξύ των κυριότερων προγραμμάτων, που παραμένουν ανοιχτά είναι τα εξής:

1. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων, ηλικίας έως 39 ετών, αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε κλάδους έξυπνης εξειδίκευσης και παραγωγικής δραστηριότητας με 5.187 κενές θέσεις

2. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων νέων ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στους πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα με 2.129 κενές θέσεις

3. Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων με προσωπικό έως 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας άνω των 45 ετών, με 4.024 κενές θέσεις

dikaiologitika.gr


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button