ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία απασχόλησε τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο της Ελληνικής Λύσης.

Ειδικότερα, στην ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου εκφράζεται η ανησυχία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας για την αποδυνάμωση του ιατρικού δυναμικού στις βασικές νοσοκομειακές δομές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, εγκρίθηκαν ογδόντα θέσεις μονίμων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων, είκοσι έξι διατίθενται στην 6η Υ.ΠE.

Παρ’ όλα αυτά όπως αναφέρεται καμία εξ αυτών δεν δίνεται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Άλλες πληροφορίες προσθέτουν, σύμφωνα πάντα με την σχετική ανακοίνωση, ότι, χωρίς καμία ενημέρωση, και παρά τις δεσμεύσεις, μετατέθηκε στην Καλαμάτα η δεύτερη μόνιμη ιατρός νεφρολόγος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Μεσολόγγι «ΧΑΖΗΚΩΣΤΑ», του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας.

Επιπλέον, στο τέλος του 2020, συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και κρίνεται άκρως απαραίτητη η αναπλήρωση της θέσης του.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βελόπουλου:

” 1. Για ποιους λόγους έμεινε εκτός προγράμματος στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό η Αιτωλοακαρνανία, η οποία αποτελεί μέρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

2. Προτίθεσθε να προχωρήστε στην άμεση πλήρωση των ανωτέρω κενών θέσεων ιατρικών στελεχών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κακή υγειονομική φροντίδα της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας, μιας περιοχής, η οποία αποτελεί σημαντικότατο αγροτικό, οικονομικό αλλά και τουριστικό σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button