ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Αιτωλοακαρνανία

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Η ερώτηση εστιάζει στους λόγους για τους οποίους έμεινε εκτός προγράμματος στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό η Αιτωλοακαρνανία και στις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο για την επίλυση του προβλήματος.

Αναλυτικά:

“Κύριε Υπουργέ,

Έκδηλη είναι η ανησυχία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας για την αποδυνάμωση του ιατρικού δυναμικού στις βασικές νοσοκομειακές δομές του νομού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, πρόσφατα, εγκρίθηκαν ογδόντα θέσεις μονίμων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ., εκ των οποίων, είκοσι έξι διατίθενται στην 6η Υ.ΠE. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν δίνεται σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Άλλες πληροφορίες προσθέτουν ότι, χωρίς καμία ενημέρωση, και παρά τις δεσμεύσεις, μετατέθηκε στην Καλαμάτα η δεύτερη μόνιμη ιατρός νεφρολόγος της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού της αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Μεσολόγγι «ΧΑΖΗΚΩΣΤΑ», του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας. Επιπλέον, στο τέλος του 2020, συνταξιοδοτείται ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και κρίνεται άκρως απαραίτητη η αναπλήρωση της θέσης του.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους έμεινε εκτός προγράμματος στελέχωσης με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό προσωπικό η Αιτωλοακαρνανία, η οποία αποτελεί μέρος της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

2. Προτίθεσθε να προχωρήστε στην άμεση πλήρωση των ανωτέρω κενών θέσεων ιατρικών στελεχών, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κακή υγειονομική φροντίδα της τοπικής κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας, μιας περιοχής, η οποία αποτελεί σημαντικότατο αγροτικό, οικονομικό αλλά και τουριστικό σημείο αναφοράς για τη Δυτική Ελλάδα;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ”

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close