ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την υπερχρεωμένη Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Μεσολογγίου

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την υπερχρεωμένη Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μεσολογγίου.

Η ερώτηση εστιάζει στον σχεδιασμό των αρμόδιων Υπουργείων για την ρύθμιση των χρεών της εν λόγω Επιχείρησης, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες του Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας πληροφορούν κάτοικοι της πόλης του Μεσολογγίου, ένα υπέρογκο χρέος έχει δημιουργηθεί και βαραίνει την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, λόγω τηςμη καταβολήςαπό μέρους της ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ, πρώην ΙΚΑ, υπέρ των εργαζομένων της Κοινωφελούς, τα τρία τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, η σχετική οφειλήπροσεγγίζει τις 660.000 ευρώ. Οι κάτοικοι της πόλης είναι αγανακτισμένοι, γιατί είναι προφανές, πως τα σχετικά βάρη θα τα επωμιστεί ο Δήμος, ως κύριος μέτοχος της ως άνω επιχείρησης, δηλαδή, έμμεσα, οι ίδιοι.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Τι σκοπεύετε να πράξετε και πότε, κατά το μερίδιο δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, προκειμένου το σχετικό ως άνω ποσό χρέους, αφενός, να ρυθμιστεί με κατ’ εξαίρεση νομοθετική πράξη, και αφετέρου, να απαλλαγεί από προσαυξήσεις και τόκους, ώστε να μην επιβαρυνθούν οι κάτοικοι της πόλης του Μεσολογγίου με πληρωμές από το αποθεματικό του Δήμου τους έναντι χρεών για τα οποία δεν ευθύνονται οι ίδιοι;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button