ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την ταλαιπωρία των μαθητών του Καλάμου

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης & Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τα προβλήματα πρόσβασης από και προς το σχολείο που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της νήσου Κάλαμος, που βρίσκεται μεταξύ Λευκάδας και Αιτωλοακαρνανίας.

Η ερώτηση εστιάζει στην οριστική επίλυση του ζητήματος ώστε να γίνει ασφαλέστερη σε μόνιμη βάση η καθημερινή μετακίνηση των μαθητών προς και από το σχολείο τους.


Αναλυτικα η ερώτηση:

“Κυρία Υπουργέ,

Το ως άνω μικρό νησί βρίσκεται μεταξύ της Λευκάδας και του νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τα παιδιά της νήσου πρέπει να ξυπνήσουν από τις 05.45 το πρωί, αφού το καραβάκι, ξεκινώντας από το νησί τους για το Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, θα φύγει στις 06.30.

Το πλοίο φτάνει στο Μύτικα, στις 07.20 και το σχολείο ανοίγει στις 08.30. Η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους ολοκληρώνεται στις 15.00, με ό,τι αυτή η ταλαιπωρία συνεπάγεται για την απόδοσή τους στο σχολείο.
Η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη, κατά τους χειμερινούς μήνες, εξαιτίας των απαγορευτικών απόπλου. Το σκάφος, περίπου δεκαέξι μέτρων, που εκτελεί το δρομολόγιο γίνεται, εύκολα, έρμαιο των κακών καιρικών συνθηκών. Τότε, τα παιδιά ή δεν μπορούν να μεταβούν στο σχολείο τους ή αποκλείονται από την επιστροφή στα σπίτια τους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Έχετε γνώση του ως άνω προβλήματος, που αντιμετωπίζουν οι μαθητές της νήσου “Κάλαμος” και οι οικογένειές τους, εξαιτίας των ανεπαρκών μέσων για την μεταφορά των παιδιών προς και από το σχολείο και των συνεπειών που επιφέρει το γεγονός αυτό σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο αλλά και σε εκείνο της ασφάλειας των παιδιών;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την οριστική επίλυση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος και να γίνει ασφαλέστερη σε μόνιμη βάση η καθημερινή μετακίνηση των ανωτέρω μαθητών προς και από το σχολείο τους;”.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button