ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την κατολίσθηση στην Κλεπά Ναυπακτίας

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελοπουλος κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Εσωτερικών σχετικά με την αντιμετώπιση του κατολισθητικού φαινομένου στην Κλεπα Ναυπακτίας.

“Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Από το 2016, μέρος του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Κλεπά, της Ναυπακτίας, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Τα κατολισθητικά φαινόμενα πλήγωσαν τον οικισμό, με το πρόβλημα να παραμένει, μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχει βρεθεί κάποια λύση. Με τον χειμώνα να είναι ακόμα μπροστά, μεγάλη είναι η αγωνία των κατοίκων για τα κατολισθητικά φαινόμενα, που συνεχίζονται. Το αίτημα για αποκατάσταση του φαινόμενου των κατολισθήσεων στην ανωτέρω κοινότητα έχει παραπεμφθεί στην Περιφέρεια, με ένα κόστος διπλάσιο του αρχικού, χωρίς, ωστόσο, να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές μελέτες. Όσον αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών, μετά το 2015, δεν έχει γίνει τίποτα, καθώς, απαγορεύεται η οποιαδήποτε δραστηριότητα, έως ότου ολοκληρωθεί η κατάλληλη σχετική μελέτη. Οι κάτοικοι του εν λόγω οικισμού, εν τω μεταξύ, βρίσκονται σε μία καθημερινή αβεβαιότητα για τη ζωή τους και για τις περιουσίες τους, μέσα σε σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί, είτε κίτρινα, είτε κόκκινα, μη κατοικήσιμα και επικίνδυνα.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να επιταχύνετε τις απαραίτητες διαδικασίες και να ενεργήσετε δεόντως για την αποκατάσταση του προβλήματος των κατολισθήσεων στην ως άνω περιοχή, φροντίζοντας να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές και οι κανόνες ασφαλείας, καθώς, ελλοχεύει ο κίνδυνος διεύρυνσης του ανωτέρω κατολισθητικού φαινομένου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους πολίτες που διαβιούν στην εν λόγω περιοχή;

2. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση της εκπόνησης σχετικής μελέτης και η εξασφάλιση της απαραίτητης χρηματοδότησης, ώστε να προχωρήσουν, το ταχύτερο δυνατόν, οι απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης της στατικότητας του υπεδάφους για την προστασία του ως άνω οικισμού;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button