ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για τα προβλήματα των ΕΛ.ΤΑ. Ευηνοχωρίου

Ερώτηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ Ευηνοχωρίου, το προσωπικό των οποίων συρρικνώνεται και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες, κατέθεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κο Κ. Πιερρακάκη.

Αναλυτικά:

“Κύριε Υπουργέ,

Όπως μας ενημερώνουν κάτοικοι του Ευηνοχωρίου Μεσολλογίου, σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του αντιμετωπίζει το ταχυδρομείο του χωριού τους. Η ως άνω υπηρεσία έχει μείνει με δυο υπάλληλους, ενώ, σύντομα, θα μείνει μια θέση κενή, λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης του ενός εξ’ αυτών. Το ταχυδρομείο καλύπτει δέκα τοπικές κοινότητες, κάποιες από τις οποίες ανήκουν στον δήμο Ναυπακτίας.

Ο πληθυσμός που εξυπηρετεί, ανέρχεται σε ένα αριθμητικό μέγεθος μεταξύ 6 με 7 χιλιάδων ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι. Οι δύο εναπομείναντες υπάλληλοι, παρόλα αυτά, είχαν βρει τον τρόπο να εξυπηρετούν το κοινό της περιοχής, παρά τις δυσκολίες. Οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι ανησυχούν για το ενδεχόμενο, η τοπική αυτή υπηρεσία των ΕΛ.ΤΑ. να αναγκαστεί να «βάλει λουκέτο» λόγω υποστελέχωσης, αφού το μικρό αυτό ταχυδρομείο είχε μπει αρκετές φορές στο στόχαστρο των κυβερνήσεων, από το 2011 και μετά, όταν είχε περιστασιακά αποφασιστεί το κλείσιμο γραφείων ΕΛ.ΤΑ., που είχαν δύναμη από δύο μέχρι τρεις υπάλληλους.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσου χαρακτήρα ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία του ως άνω υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button