ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Βελόπουλου για την αναβάθμιση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια κατέθεσε ο Πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης” και Βουλευτής Λάρισας Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την αναβάθμιση και λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας, ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας.

Η ερώτηση εστιάζει στην διενέργεια αυτοψίας στο Κέντρο και στα συμπεράσματα που εξήχθησαν, καθώς και στην πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει σε αναβάθμιση του Κέντρου.

Η ερώτηση του κ. Βελόπουλου, αναλυτικά:

“Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμφιλοχίας και εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων της ευρύτερης περιοχής, συναντήθηκε πρόσφατα με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας (ΥΠΕ) στην Πάτρα. Σκοπός της συνάντησης ήταν το χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση και λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Αμφιλοχίας ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας. Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ υποσχέθηκε πως το προσεχές διάστημα θα γινόταν αυτοψία στο χώρο του ιδρύματος για να καταγραφούν τυχόν προβλήματα, προκειμένου σε πρώτη φάση να την αναγάγει σε κλειστή δομή νοσηλείας 10 κλινών.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Αν η ως άνω αυτοψία έχει γίνει, ποια συμπεράσματα εξήχθησαν από αυτήν;
2. Προτίθεται το Υπουργείο Υγείας να αναβαθμίσει το ΚΕΦΙΑΠ Αμφιλοχίας και να το λειτουργήσει, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ως Μονάδα Κλειστής Νοσηλείας, λαμβάνοντας υπόψη ότι, δέχεται 400 ασθενείς περίπου τον μήνα;

Ο ερωτών βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button