ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση του ΚΚΕ για την στήριξη των οικογενειών αστυνομικών που απεβίωσαν από Covid-19

Στο αίτημα του Αγρινιώτη συνδικαλιστή Δημήτρη Ραυτογιάννη ανταποκρίθηκαν οι κ. Παφίλης και Παπαναστάσης

Την στήριξη με βάση τη νομοθεσία στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών από κορωνοϊό, ζητούν με ερώτηση τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπανστάσης και Θανάσης Παφίλης.

Στις 31-1-2021 ως συνδικαλιστής, ο Δημήτρης Ραυτογιάννης απέστειλε πρόταση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Αιτωλοακαρνανία, που αφορούσε σχετικές πληροφορίες προερχόμενες από ΜΜΕ και συνδικαλιστικές πηγές, για εκατοντάδες αστυνομικούς που έχουν νοσήσει από covid 19 καθώς και για έξι νεκρούς από τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Ως συνδικαλιστές θα πρέπει να προβάλουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας κ να αναζητούμε λύσεις“, τονίζει σε ανάρτηση του ο κ. Ραυτογιάννης, που καταθέτει πλαίσιο διεκδίκησης:

Επικίνδυνο και ανθυγιεινό καθώς και στις οικογένειες των νεκρών συναδέλφων μας να εφαρμοστεί η νομοθεσία σχετικα με την πρόσληψη μέλους της οικογένειας τους, ως πολιτικό προσωπικό στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Βουλευτή ΚΚΕ Αιτωλοακαρνανιας κ. Παπανασταση Νικόλαο, καθώς και τον Βουλευτή ΚΚΕ κ. Παφίλη Αθανάσιο για την άμεση ανταπόκριση τους, στην πρόταση μας και την κατάθεση επερώτησης στην Βουλή των Ελλήνων
“.

Η ερώτηση των βουλευτών:

“Ήδη μέσω ανακοινώσεων και επιστολών, αστυνομικοί έχουν καταγγείλει την αδιαφορία της κυβέρνησης, για τη λήψη και εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων σε σχέση με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε διάφορα Αστυνομικά Τμήματα.

Είναι καταγεγραμμένο γεγονός, η περίπτωση αστυνομικού όπου μετά την επιβεβαίωση του ως θετικού στον Covid-19, απλά τέθηκε σε καραντίνα, χωρίς να ληφθεί κανένα άλλο μέτρο. Συγκεκριμένα, δε δόθηκαν οδηγίες για το χειρισμό του περιστατικού, δεν εξετάστηκαν οι άλλοι αστυνομικοί που έκαναν μαζί του υπηρεσίες στην ίδια βάρδια και εξακολούθησαν να εργάζονται κανονικά και να έρχονται σε επαφή με πολίτες που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα. Δύο μάλιστα αστυνομικοί από το ίδιο Αστυνομικό Τμήμα, που εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με τον θετικό αστυνομικό στο ίδιο περιπολικό αυτοκίνητο, αναγκάστηκαν αυτοβούλως να τεθούν σε καραντίνα και να προσφύγουν σε ιδιωτικά κέντρα εξέτασης για τον κορονοϊό, αλλά και η απολύμανση του Αστυνομικού Τμήματος έγινε με καθυστέρηση.

Οι αστυνομικοί συμπεραίνουν ότι από την κυβέρνηση έχει υπάρξει αδιαφορία για την υγεία τους. Σύμφωνα μάλιστα με επιστολές Ενώσεων Αστυνομικών, έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα περιπτώσεις μη γνωστοποίησης περιστατικών με κρούσματα κορονοϊού σε αστυνομικούς, κρατούμενους και πολίτες που επισκέπτονται Αστυνομικά Τμήματα.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν στοιχεία που αναδεικνύουν την κυβερνητική ολιγωρία και τις ολέθριες συνέπειες της, σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού στους αστυνομικούς, αλλά και ευρύτερα στην κοινότητα.

Σύμφωνα εξάλλου με καταγγελίες αστυνομικών και συνδικαλιστών, αλλά και δημοσιεύσεις από Μ.Μ.Ε, μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει εκατοντάδες αστυνομικοί από κορονοϊό πανελλαδικά και έξι από αυτούς έχουν απoβίωσει.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, προτίθεται η κυβέρνηση να χορηγήσει στις οικογένειες των νεκρών αστυνομικών από την πανδημία του κορονοϊού, ότι προβλέπεται από τη νομοθεσία;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button