ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση του ΚΚΕ για την στήριξη μαθητών που έχασαν μέλος της οικογένειας τους από τον κορωνοϊό

Αφορμή, το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στη Ναύπακτο

Ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Παπαναστάσης και Μανώλης Συντυχάκης , σχετικά με την ανάγκη υποστήριξης των μαθητών που εξαιτίας της πανδημίας, έχασαν και τους δυο γονείς τους, όπως συνέβη πρόσφατα, με την οικογένεια του πρώην αντιδημάρχου Ναυπακτίας Κώστα Καρακώστα.

Η ερώτηση:

“Εδώ και 1,5 χρόνο αποδεικνύεται ότι τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας όχι μόνο δεν έχουν αποδώσει, αλλά θυσιάζονται στο βωμό των αντιλαϊκών προτεραιοτήτων και των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για την αποτροπή της σοβαρής διασποράς του covid-19 στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αλλού.
Επί της ουσίας οι εργαζόμενοι και η νεολαία έχουν αφεθεί στην τύχη τους αφού όλα ανάγονται στην ατομική ευθύνη, μέτρα πρόληψης και μαζικά τεστ με ευθύνη του κράτους σε μεγάλους εργασιακούς χώρους δεν γίνονται, το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αθωράκιστο, ο εμβολιασμός προχωρά με αργούς ρυθμούς.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας είναι τεράστιες. Τα στοιχεία και μόνο να κοιτάξει κανείς θα διαπιστώσει την τραγική κατάσταση. Τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τις 390 χιλιάδες, ενώ οι θάνατοι συνανθρώπων μας πλησιάζουν τις 12 χιλιάδες.

Ανάμεσα στους θανάτους από κορωνοϊό, υπάρχουν δεκάδες μαθητές που έχουν χάσει τον έναν ή και τους δυο γονείς τους. Πρόσφατο, τραγικό παράδειγμα στη Ναύπακτο, όπου πολύτεκνη οικογένεια εκπαιδευτικών με τέσσερα παιδιά, θρηνεί το χαμό και των δυο γονιών σε διάστημα μάλιστα λίγων ημερών. Το ένα παιδί από τα τέσσερα είναι στην Γ’ Λυκείου και προετοιμαζόταν να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Είναι ευθύνη του κράτους να στηρίξει με όλους τους δυνατούς τρόπους, όλους αυτούς τους μαθητές που έχασαν κατά την περίοδο της πανδημίας μέλος της οικογένειας τους από τον κορωνοϊό. Είναι η ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης που οφείλει η πολιτεία να δώσει. Ιδιαίτερα στα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να σκύψει με ιδιαίτερη μέριμνα.

Ερωτάται η κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για τους συγκεκριμένους μαθητές έτσι ώστε:
• Να ενταχθούν στις ειδικές κατηγορίες για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση
• Να στηριχθούν με ιδιαίτερο τρόπο κοινωνικά, μαθησιακά και ψυχολογικά
• Να ενισχυθούν οικονομικά οι οικογένειες αυτές”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button