ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τις καπναποθήκες Παπαστράτου στο Αγρίνιο

Την ανάγκη ανακαίνισης και αξιοποίησης των εμβληματικών καπναποθηκών Παπαστράτου στο Αγρίνιο, επισημαίνει με ερώτηση του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών, ο Απόστολος Αβδελάς, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ελληνικής Λύσης.

Η ερώτηση:

“Κυρία και κύριε Υπουργοί,

Τον Νοέμβριο του 2019, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου μεταξύ των μελών του Δ.Σ. του Ιδρύματος Παπαστράτου και της τοπικής Δημοτικής πολιτικής ηγεσίας αποφασίστηκε η κατάργηση του Ιδρύματος και η παραχώρηση της περιουσίας του στον Δήμο Αγρινίου. Θυμίζουμε ότι, η περιουσία του Ιδρύματος περιλαμβάνει τα δυο κτήρια των παλαιών καπναποθηκών Παπαστράτου και το αποθεματικό του, που ανέρχεται σε περίπου 1,4 εκατ. ευρώ. Αυτή ήταν μια κομβικής σημασίας απόφαση του Ιδρύματος, αφού, πλέον, ο Δήμος Αγρινίου θα αποκτούσε τη δυνατότητα να διασώσει, να ανακαινίσει και να αξιοποιήσει αυτά τα εμβληματικά κτήρια, που αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της πόλης του Αγρινίου. Σήμερα, Φεβρουάριο του 2021, 15 μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το ανωτέρω θέμα.

Κάθε μέρα που περνά, η κατάσταση των άνω κτηρίων επιδεινώνεται δραματικά και σε λίγο θα είναι οριακή. Είναι αναγκαία η εγρήγορση όλων των θεσμικών παραγόντων για την επίσπευση των διαδικασιών, ώστε τα εγκαταλειμμένα για δεκαετίες κτήρια των καπναποθηκών Παπαστράτου να μπορέσουν κάποια στιγμή να ζωντανέψουν ξανά.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων του Ιδρύματος Παπαστράτου στον Δήμο Αγρινίου; Αν όχι, σε ποιους λόγους οφείλεται η πολύ μεγάλη σχετική καθυστέρηση;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αποκατασταθούν και να αξιοποιηθούν τα ως άνω ανυπολόγιστης ιστορικής και καλαισθητικής σημασίας εμβληματικά κτήρια, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης του Αγρινίου;”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button