ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση στη Βουλή για τα πλωτά φωτοβολταϊκά στις τεχνητές λίμνες Στράτου και Καστρακίου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Αποτροπή δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στις τεχνητές λίμνες Στράτου και Καστρακίου Αιτωλοακαρνανίας» κατέθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Η ερώτηση:


«Όπως ενημερωθήκαμε, έντονες αναμένονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας Αγρινίου, σχετικά με το ενδεχόμενο δημιουργίας πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στις τεχνητές λίμνες Στράτου και Καστρακίου. Αυτό καταδεικνύεται από την αρνητική απόφαση που έλαβαν οι Τοπικές Κοινότητες Στράτου, Ματσουκίου και Καστρακίου Δημοτικής Ενότητας Στράτου Δήμου Αγρινίου εναντίον του αναφερόμενου ενδεχόμενου. Η αρνητική απόφαση των εν λόγω Κοινοτήτων εδράζεται σε εκπεφρασμένες σοβαρές επιφυλάξεις, περί των περιβαλλοντολογικών και οικολογικών επιπτώσεων της επικείμενης δημιουργίας του σταθμού, καθώς και στην επιφύλαξη των κατοίκων των αναφερόμενων Κοινοτήτων, σχετικά με την υδροδότησή τους, δεδομένου ότι υδρεύονται από τον Αχελώο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε όπως αποτρέψετε την εγκατάσταση του πλωτού φωτοβολταϊκού σταθμού στις τεχνητές λίμνες Στράτου και Καστρακίου, δεδομένου ότι – όπως ενημερωθήκαμε – θα πληγεί το μικροκλίμα του οικοσυστήματος των συγκεκριμένων τεχνητών λιμνών, επηρεάζοντας κατά συνέπεια τη χλωρίδα και την πανίδα του;»

Χορηγούμενη

EURO 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button