ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Ερώτηση Πιστιόλα για τα αιτήματα που έθεσε ο δήμαρχος σε Μητσοτάκη και Αυγενάκη

Παπαναστασίου: «Κανένας πρωθυπουργός δεν ανακοινώνει έργα με κάποιο μαγικό τρόπο»

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου πριν λίγη ώρα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Κώστας Πιστιόλας στα προ ημερησίας διάταξης θέματα ζήτησε ενημέρωση αναφορικά με τα ζητήματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου υπογράμμισε στην απάντηση του, πως σε ότι αφορά την συζήτησή του με τον Λ. Αυγενάκη ζήτησε να γίνουν ενέργειες ώστε να μεταβιβαστεί στον δήμο η κυριότητα τριών κτιρίων (Καπνικός σταθμός, κτίριο του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο ΔΑΚ και κτίριο πρώην ΕΟΚ στην Μακρή) ώστε να προχωρήσουν ενέργειες αξιοποίησης.


Στον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι έθεσε τα λεγόμενα «μεγάλα» ζητήματα , τα πάγια αιτήματα δηλαδή της περιοχής.

«Έχουμε ανάγκη από θέσεις εργασίας, επενδύσεις. Έχει γίνει ήδη αυτό. Με επιστολές και υπομνήματα. Αν με μαγικό τρόπο πιστεύουν κάποιοι ότι θα ανακοινωθούν έργα, εν προκειμένω το Αγρίνιο-Καρπενήσι, να ξέρετε ότι κανείς πρωθυπουργός δεν θα κάνει κάτι τέτοιο ελαφρά τη καρδία. Θα πρέπει να μελετηθούν τα έργα. Εάν ο Δήμος δεν είχε ώριμα έργα δεν θα μπορούσε να τα βάλει στη ΒΑΑ. Έτσι γίνονται τα δημόσια έργα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παλιό Νοσοκομείο. Το 2018 ανακοινώθηκε ότι υπήρχε 1.8 εκ. για ανακατασκευή τμήματος του κτιρίου. Η κ. Σταρακά τότε  έλεγε για όλο. Βλέπετε ότι είμαστε πλέον στο 2024 και δεν έχει κουνηθεί φύλλο. Οτιδήποτε αφορά στα μεγάλα έργα θα πρέπει να μελετάται και να ωριμάζει ώστε να υλοποιείται», υπογράμμισε στην απάντηση του ο κ. Παπαναστασίου.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button